Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2013, 12:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że można było jeszcze rok temu odratować te stracone punkty z przeszłości. Mieliśmy słabego rywala w 1/16 LE, były realne szanse na obronę mistrzostwa - mimo straty 10 pkt do Śląska po rundzie jesiennej. Gdyby Cupiał zainwestował wtedy kolejny raz jak to zrobił kiedy przychodzili: Melikson, Pareiko, Jaliens, Genkov i Sivakov. Niewiele oni Wisłę kosztowali - oczywiście nie licząc kontraktów, które były wysokie - a pociągnęli zespół do MP w 2011. Z rankingiem na poziomie 16. pkt, bylibyśmy rozstawieni w ostatnich eliminacjach LM w 3. rundzie i może nawet w czwartej. A jak znowu by się nie udało, to można było znowu w fazie gr LE nastukać kolejnych punktów, tak żeby starczyło na rozstawienia w el LM. I tak w kółko, tylko, że powinny za tym iść konkretne czyny finansowe. Może Cupiał nie jest aż tak bogaty jak niektórzy mówią i nie stać go było na doinwestowanie w drużynę? Nie wiem. Wiem jedno, jeszcze rok temu była szansa na lepszą przyszłość, ale wszystko .......nęło razem z odpadnięciem z LE ze Standardem i niezakwalifikowaniem się do pucharów 2012/2013.
Wszystko "...nęło" z APOEL-em, a nie ze Standardem. Za awans dalej dostalibyśmy dodatkowe 300k w euro (+ jakieś ochłapy za bilety). Co by to zmieniło? Awans do pucharów (czyt. LE) to też żaden zastrzyk finansowy bo do grupy nam byłoby baaaaardzo daleko.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując