Wyświetl pojedynczy post
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.02.2013, 12:33
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Jak inwestował grubo ponad miarę robiąc dług i odrzucając niemal wszystkie oferty aby zbudować team mający jakie takie szanse w europie aby to zrobić musiał wykupić niemal wszystkich najlepszych graczy w lidze następnie zespół musiał regularnie zdobywa punkty w europie

1 pierwszy potężny cios to wykluczenie za "nóz w głowie Dino Baggio" zerowy dorobek w pucharach
2 cios następny to Valerenga gdzie trafiliśmy tak przeciętnego rywala dzieki rozstawieniom w następnej tez byl do wyeliminowania
3 ostateczny cios który praktycznie utopił całą prace i inwestycje to Dinamo Tibillisi

Plan był dobry można było uzyskać pozycje Sparty Rosenborga czy Sturmu ale nie po takich ciosach i przez to pieniądze poszły sie je... a nie dlatego ze 3 boisk nie zbudował...

Wiec może nie zbudował bazy szkółki takiej jak Sparta Rosenborg czy inni bo po prostu nie zarobililismy kasy z LM z piłkarzy sie nie dało bo u nas sprzedaje sie jednego piłkarza za dobre pieniadze z całej ligi raz na 2 lata
Wydaje mi się, że można było jeszcze rok temu odratować te stracone punkty z przeszłości. Mieliśmy słabego rywala w 1/16 LE, były realne szanse na obronę mistrzostwa - mimo straty 10 pkt do Śląska po rundzie jesiennej. Gdyby Cupiał zainwestował wtedy kolejny raz jak to zrobił kiedy przychodzili: Melikson, Pareiko, Jaliens, Genkov i Sivakov. Niewiele oni Wisłę kosztowali - oczywiście nie licząc kontraktów, które były wysokie - a pociągnęli zespół do MP w 2011. Z rankingiem na poziomie 16. pkt, bylibyśmy rozstawieni w ostatnich eliminacjach LM w 3. rundzie i może nawet w czwartej. A jak znowu by się nie udało, to można było znowu w fazie gr LE nastukać kolejnych punktów, tak żeby starczyło na rozstawienia w el LM. I tak w kółko, tylko, że powinny za tym iść konkretne czyny finansowe. Może Cupiał nie jest aż tak bogaty jak niektórzy mówią i nie stać go było na doinwestowanie w drużynę? Nie wiem. Wiem jedno, jeszcze rok temu była szansa na lepszą przyszłość, ale wszystko .......nęło razem z odpadnięciem z LE ze Standardem i niezakwalifikowaniem się do pucharów 2012/2013.
Odpowiedz cytując