serek.c2 napisał(a):

|
Ręce to mi opadają jak czytam Ciebie - przede wszystkim dlatego, że zabierasz głos w dyskusji a nie interesujesz się tematem. Podejrzewam, że konferencja prasowa z udziałem producenta detektora i prokuratury wojskowej jest Ci zupełnie obca, tak samo jak raporty MAK-u, Millera czy Zespołu Parlamentarnego, badania Nowaczyka i Biniendy, wnioski Szuladzinskiego czy eksperta z firmy Boeing (zapomniałem nazwiska) nie mówiąc już o wypowiedziach pilotów JAK-a. No ale dyskutować trzeba - prawda?
|
Tak...musze przyznac ze pare spraw mi umknelo...jak np. konferencja w sprawie detektora. Na swoje usprawiedliwienie mammtylko tyle, ze w tym czasie nie bylo mnie 2 tyg w domu i nie mialem dostepu do polskich mediow. Zapoznalem sie natomiast z konferencja teraz, z wypowiedzia producenta rownie i urzeklo mnie jedno: mimo ponoc 100% pewnosci co do obecnosci trotylu, wydruk z detektora nie moze byc uznany jako dowod...
Probek jest podobno 250 wiec badanie musi potrwac...to w odpowiedzi na twoje watpliwosci co do czasu trwania ekspertyzy.
Wnioski Biniendy znam jak rowniez znam wypowiedzi specjalistow te wnioski podwazajace. To w odpowiedzi na Twoj wpis w ktorym postawiles karkolomna teze, ze badan Biniendy nikt nie podwazyl. Zreszta juz o tym kiedys dyskutowalismy na SB i podalem ci nawet nazwisko jednego z nich, na ktorego w swoich teoriach powolywal sie Maciarenko...to prof. Zylicz. Czytwalem kiedys art. w Gazecie Polskiej, wywiad z Antkiem Policmajsterm, w ktorym na Zylicza powoluje sie chyba ze 3-4 razy. Tak, teraz Zylicz stal sie lemingiem, bo badania Biniendy sa dla niego smieszne.
Generalnie, choc w szczegolach nie bede tej sprawy nigdy rozbieral, bo ani nie jestem pilotem, ani specem od badania katastrof lotniczych wiec sila rzeczy pewnych zagadnien nie zrozumiem nighdy (i Tobie tez radze z tym sie pogodzic), to rowniez nigdy nie zrozumiem jak mozna latac samolotem 270km/h w mgle i przy widocznosci 100 metrow...toz to nawet samochodem przy 50 km/h sie za bardzo nie da.
http://www.youtube.com/watch?v=QHZY0-XUmMA
Co do brzozy to obejzyj sobie powyzszy link. Zachowujac wszelkie proporcje jednak oddaje on co dzieje sie ze skrzydlem przy zetknieciu z drzewem...Uprzedzajac: nie uznaje tego za zaden dowod