Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2013, 13:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
MAK-owksa bajka mnie nie obchodzi. Ponawiam pytanie o to na jakiej podstawie piszesz, że samolot się wznosił skoro żadne z danych na to nie wskazują. Piszesz do innych, że powielają bzdury dla lemingów to ja chcę wyjaśnić, czy to co piszesz to nie jest również bzdura.
emj10 własnie udowodniłeś że nie znasz nawet raportu Millera nie mówiać o wynikach badań komisji Macierewicza. W obu wersjach samolot się wznosi .Nawet grafika komputerową która ukazala się parę godzin po katastrofie a którą liczne grono lemingów do dzis uważa za symulację numeryczną katastrofy pokazuje wzoszenie . Baaa. ..w raportach MAK i Millera wzosi się więcej gdyz ponoć na 12 metrach uderza w pancerną B. i następnie przelatuje kilkaset metrów (nie mam raportu przed sobą ale w tych granicach) i robiąc pół beczkę przy rozpiętości skrzydel powyżej 40 m i rozbija się lecąc "do góry" podwoziem. Prosta matematyka- jak mógł zrobić beczkę mając taką rozpiętość i sie nie rozbić.
Komisja Macierewicza z kolei twierdzi ze lecą wyżej niż 12 m , nie zahaczając o pancerną B. , rozpadając się w trakcie dopiero za TAWS 38 rozpadają sie w powietrzu.

Na 100 m pada komenda odchodzimy- pilot wciska przycisk UCHOD który nie działa ( do tej pory nie wiadomo czemu), dopiero po chwili zrywaja stery ręcznie (wg.komisji na 80m) , nawigator w tym czasie nawiguje a więc podaje pilotom wysokość baryczną gdyż opadają do chwili nabrania mocy przez silniki .To się dzieje gdzies na wysokości 20 m własnie, Macierewicz twierdzi że nad pancerną B. są na wysokości 18 m i wznoszą się do ok.38m w punkcie TAWS 38. tego wznoszenia nawigator już nie podaje bo sie tego nie robi
Powód: post emj10
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 01.02.2013 o godz. 13:12.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując