Dariook napisał(a):

|
Wszystko pięknie i ładnie, tylko takie jedno malutkie pytanko. Mianowicie, skąd 40 mln budżet? Jakaś dotacja od miasta, UE lub TF się szykuje?
|
Zależy jak interpretujesz.
Widzę to tak że Cupiał nie chce dokładać do interesu ponad to co chce dać czyli nie chce aby klub samowolnie przekraczał tzw. budżet. Obecnie zmagamy się z dziurą budżetową czyli z wydatkami znacznie powyżej założonej puli dostępnych środków. Tak widzę temat i tak interpretuje 'zdrowe zasady funkcjonowania klubu' o których mówił Bednarz.
Edit:
Arked napisał(a):

@Lukasz,
Ok. Jest dokładnie tak jak piszesz. Poza tym budżetem, pułap 40 mln zł jest dla mnie nierealny.
(....)
To fakt. Budżet 25 mln PLN (akurat na środek tabeli) jest to maksimum na jakie można liczyć jeśli nic się nie zmieni.
|
"Jacek Bednarz: Budżet będzie niższy o 15-20 proc. Cele się zmienią"
04.04.2012
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA