Arked napisał(a):

...........
Łukasz, ale to jest stek bzdur. Nie widzisz tego? Tniemy teraz koszty, rozmieniamy się na drobne, szargamy reputację klubu, ryzykujemy wręcz spadek bo oszczędzamy? Zaoszczędzimy tyle żeby w lecie robić wielkie transfery i łatać dziury po np. lekką ręką oddanym Meliksonie? No raczej nie. Dlaczego latem mają być pieniądze skoro nie ma ich teraz? Nie daj sobie wcisnąć kitu.
|
Przedstawiłem tylko oficjalną wersję - nie ma teraz czegoś takiego jak przebudowa pod względem sportowym. Bednarz plan ma jaki ma który nazywa się 'wychodzimy na prosta finansową'. Nie mamy czegoś takiego jak cel sportowy. Wręcz przeciwnie - wyczytać można że drużyna musi finansować się sama a jakie miejsce będzie zajmowała ma znaczenie drugorzędne, nawet po (!) przebudowie.
Nie będziemy w lecie robić wielkich transferów na miarę Meliksona, nikt przecież tego nie powiedział. Bylo tak: gry wyjdziemy na plus (teoretycznie najszybciej w lecie) będziemy robić jakiekolwiek transfery wedle nowej jakiejś tam wizji sportowej. Pieniądze pewnie będą pochodzić z budżetu który będzie oscylował jak oscyluje czyli ok 40mln zł co w lidze powinno gwarantować płynność finansową i umożliwić walkę o MP. BTW Nikt rozsądny nie rozpiernicza drużyny tylko po to żeby ją za pół roku złożyć z powrotem... Dawna wielka Wisła już nie wróci,z wielu powodów - było minęło, pozostały wspomnienia.
Nie wiem, wydaje mi się że większość kibiców łyknęła temat 'stawiania na młodych Polaków' jako nową drogę rozwoju klubu. A tak na prawdę młodzi byli potrzebni Bednarzowi tylko do tego by obciąć koszty. To nie jest żadna polityka, to są tylko finanse.
Sportowo Jackowi nie wychodzi, choć jakaś tam swoją wizję funkcjonowania klubu realizuje, jaką - przytoczyłem cytaty.