Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2013, 18:26
Jaroo1
w kwestii tego Twojego wpisu

Jaroo1 napisał(a):
[...] Okrzyków na cześć Piłsudskiego nie było też rok temu, a i zapewne na wcześniejszych marszach. także dlaczego także mówienie, że nie intonowanie ich na ostatnim marszu było czyjąś złą wolą jest bezpodstawne. [...]
Znam relację z Marszu Niepodległości 2011 z kilku niezależnych od siebie źródeł do których mam pełne zaufanie (których relacje zresztą zachęciły mnie do wzięcia udziału w MN 2012) i w 2011 r. było skandowane nazwisko Marszałka co najmniej kilkukrotnie. Mało tego w drodze pod pomnik Dmowskiego śpiewano Pierwszą Brygadę (zresztą ten fragment jest zamieszczony na jednym z nagrań umieszczonych na Youtubie). Szczerze mówiąc to właśnie zachęciło mnie do wzięcia udziału w ubiegłorocznym MN, ze względu na to, że uważam, że przedwojenne spory nie powinny mieć miejsca w tej chwili kiedy środowiska niepodległościowe (a do takich zaliczam zarówno piłsudczyków, jak i narodowców) ma zdeklarowanych przeciwników po drugiej stronie, więc nie powinniśmy ich szukać pomiędzy sobą.

Przejdźmy dalej
Jaroo1 napisał(a):
[...] No proszę Cię, najpierw PiS się godzi na wejście do UE, na podpisanie TL, popiera zmianę waluty w Polsce i to ma być to ratowanie przed Unią Europejską? [...]
Odnośnie zaś wytłuszczonego fragmentu powyższej Twojej wypowiedzi byłbym Ci wdzięczny za cytat z Kaczyńskiego, bądź jakiegoś znaczącego polityka PiSu jednoznacznie popierającego w tej chwili zmianę waluty w Polsce.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 28.01.2013 o godz. 18:43.