Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.01.2013, 17:53
Cytat:
PIS nic nie może wymagać - daje pewne propozycje- (choć coż przychodzi mi ich bronić mimo że są tam politycy ktorych bym wyrzucił w 5 minut.... nevermind ) to od ludzi zależy czy zrozumieją że zostało malo czasu zanim nas już całkowicie nie oddadzą i nie sprzedadzą możnym z UE za czapkę gruszek. Jedyny -moim zdaniem- człowiek który ma cohones i możliwości polityczne żeby Polskę przed tym obronić - z całymi jego wadami- jest Kaczyński
No proszę Cię, najpierw PiS się godzi na wejście do UE, na podpisanie TL, popiera zmianę waluty w Polsce i to ma być to ratowanie przed Unią Europejską? ;/

Cytat:
Chyba że twierdzisz że ten ruch (teoretyzujemy że będzie partią na którą zdeklarowałes się oddać glos) nie będzie zabiegał o szerszy elektorat i nie będzie chciał rządzić (do czego potrzebne sa koalicje) Wiesz chyba kiedy bańka mydlana pryska?
Tu już w ogóle nie rozumiem. potrzebne sa koalicje, i niby PiS miałby, z którąś partią obecną w taką koalicję wejść? po to się może lewakom podlizywał Jarek, żeby w koalicję wchodzić z tymi komuchami?
PiS jest przegrany wizerunkowo. Swoje już zrobili i dalej nie zajdą więc właśnie powstanie nowej, świeżej partii narodowej/prawicowej może tylko przełamać ten impas. Tak jak pisałem wyżej, nowa partia zbiera kilkanaście % głósów, PiS kolejne kilkanaście-25% i to daje już sporą liczbę prawicy w Sejmie. Do tego PSL z 5%, który wejdzie każdemu do łóżka i tragedii nie ma.

Czy na prawdę ktoś uważa, że PiS jest w stanie się dogadać z kimś (w ogóle na jakiej płaszczyźnie, z tymi oszustami i złodziejami z PO, lewakami z SLD, RPP?). Pozostaje ten PSL ale żeby wraz z nimi zyskać przewagę w rządzie to PiS by musiał sam skosić ponad 40% głosów. To jest nierealne przecież. Nowa partia o podobnym usposobieniu może tylko pomóc. Bez tej siły, która podbieże głosy od lemingów, które głosują na mniejsze zło, na Palikotów czy inne SLD "bo tak" - ludzie właśnie na takiej zasadzie idą na wybory) to możemy się obudzić następnym razem w Polsce lewicowej lub jeszcze bardziej zawładniętej przez PO lub jakiś odłam w postaci tej partii (typu nowe RPP Gowina czy innego Schetyny)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.