Cytat:
|
Różnica między dobrym piłkarzem a Sikorskim jest taka, że jednemu zdarza się zmaścić setkę, a naszemu asowi - zdarzy się czasem trafić w bramkę. Kwestia proporcji. Gdyby Danielowi częściej po prostu wychodziło - cóż, takie szczegóły naprawdę robią różnicę. Tak więc cały Twój argument jest o kant dupy rozbić.
|
Nie byłem zwolennikiem ściągania Sikorskiego jednak skoro już tu jest to nie jestem zwolennikiem jazdy po nim. Ok miał słaby początek ale kto miał dobry ? Wiele opinia o jego grze jest przesadzonych. Byc może to bierze się z TV gdzie przy każdym nieudanych kontakcie Sikorskiego z piłką komentatorzy wtrącali: Daniel Skiorski kolejne nie udane zagranie, nie potrafi sobie poradzić ze swoją psychiką itd.
Uważam że w końcówce rundy Sikorski grał dobrze, był nieźle przygotowany biegowo co wielokrotnie już powtarzałem, wygrywał pojedynki 1vs1 .Brakowało mu w kilku momentach po prostu szczęścia bo np wiedział jak strzelić ale trochę mu zeszła, albo bramkarz mu wyciągnął itd, naprawdę nawarstwiło mu się trochę tego wszystkiego bo piłka za cholerę nie chciała wpaść do bramki i nie koniecznie było to efektem jego słabych umiejętność. Było u nas naprawdę wiele gorszych piłkarz a nie doświadczali takiej szydery np Matusiak, Beto, Christov itd Sikorski ma przynajmniej predyspozycje fizyczne i biegowe do bycia "dziewiątką". Uważam że swoimi występami w końcówce rudny zasłużył aby go nie skreślać.
Przede wszystkim piłkarze muszą zostać doprowadzeni do porządku pod względem fizycznym bo jesli nei czują się OK to oddziałuje również na ich umiejętności piłkarskie.
Już dawno zauważyłem, że piłkarze którzy grali za Nawałki dobrze w Górniku Jez, Bonin Sikorski odchodząc tracą bardzo dużo. To pokazuje jak dobrej klasy fachowcem jest ten trener.
Nie bronię nikomu krytykować piłkarzy bo każdy ma takie prawo, natomiast zgadzam się z tym co chciał przekazać Szprotson. Od razu widać, że dany użytkownik piszący post nie kopał piłki nawet na podwórku, orliku itd.