Wizard napisał(a):

|
Nie zgadzam się odnośnie jakiegoś wentylu bezpieczeństwa, jestem tego samego zdania co Worcester. Ruch Narodowy rozsądnie prowadzony może porwać tłumy młodych ludzi, ten Ruch ma naprawdę ogromny potencjał. Nie podoba mi się z kolei próba kolejnej wielkiej kłótni na prawicy, jedna strona widzi w RN agentów, druga w PiSie widzi układ, trzecia krytykuje obie te społeczności. To jest właśnie największa słabość polskiej prawicy - to "ja" jestem bardziej prawicowy, to "mi" się należy więcej, tylko "ja" znam prawdę, to "oni" są źli, to "oni" chcą rozbić Polskę. Tyle spraw łączy oba te środowiska, różnice przy dobrej woli obu stron byłyby tak delikatne że niemal niezauważalne... A jednak już się toczą pierwsze odruchy wojenne. Smutne.
|
Przez kogo prowadzony ? Przez tych "no name". Oddasz swój los w ręce jakiegos Winnickiego czy innego ? Tak dobrze ich znasz ?. Ręczysz za nich ? Nie ma co sie dziwić, że taka afera "Amber Gold" sie wydarzyła skoro tylu naiwnych jest gotowych oddać swoje oszczędności i życie w ręce różnych hochsztaplerów.
Jeszcze raz zachęcam do przeczytania tematu "Marsz Niepodległości" bo nie mam zamiaru powtarzać tego samego w dwóch róznych miejscach. Tam macie wyjaśnioną sytuację dlaczego i komu zalezy na tym by skanalizowac znowu nastroje a potem udawać opozycję i trzymac obecny układ przez nastepne lata. Ja się przynajmniej nie dam nabrać. Wy jak chcecie możecie się w to bawić.
Podniecenie Marszem Niepodległości minęło, tymbardziej, że w przyszłym roku duża częśc prawicy nie pójdzie już z RN, który chciał przejąć kontrolę nad całolścia i wiemy jak się to skończyło. Pominięcie przez nich takiej postaci w historii polskiej jak J. Piłsudski tylko świadczy z kim mamy do czynienia. Z mojej strony koniec.