Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2013, 11:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
JNiestety ale są też eksperci, którzy twierdzą inaczej. Są ludzie wykształceni, którzy sie podpisuja pod raportem MAK, to jest właśnie problem. Ekspert przeciwko ekspertowi. Skoro sa eksperci, którzy twierdzą, że się samolot rozbił o pancerną brzozę to dlaczego by im nie wierzyć, może jest to możliwe skoro tak twierdza eksperci. Czy przeciętny Kowalski nie może tak pomyśleć?
Od tego każdy posiada się swój umysł i inteligencje żeby słuchając dwóch stron móc sobie wyrobić opinię. Jeśli jedni eksperci podpisują się pod raportem zrobionym bez badania głównego dowodu , bez zrobienia podstawowych badań pirotechnicznych , bez zrobienia symulacji i pomijając niektóre dowody a druga strona te dowody bierze pod uwagę i robi symulację wyciagając inne wnioski to dla każdego zdrowo myślacego człowieka - przeciętengo Kowalskiego- jasnym jest że ci eksperci traktujacy wybiórczo sprawę sa mniej wiarygodni. Dalej jeśli oni odmawiają publicznej debaty z drugą strona to świadczy że nie maja nic na swoja obronę.Koniec i kropka.

Co do samego wybuchu to juz nie chce na siłę szukać wymówek ale czy to, że samolot eksplodował w powietrzu oznacza, ze musiał byc to zamach? Może coś tam było nie tak i jebło a teraz się forsuje tezy, że winna wszystkiemu brzoza. To juz oczywiście szukanie na siłę argumentów z mojej strony no ale przecież jak mówie wybuch nie równa sie zamachowi, prawda?
Druga kwestia jest taka, że jeśli dobrze pamietam (moge sie mylić a teraz nie mam zbytnio głowy, żeby do tego wracać), to w filmie Anatomia upadku, ci rosyjscy świadkowie nie wspominają o tym, że samolot eksploduje w powietrzu, tylko, ze po prostu upada na ziemię. nic nie wspominają o eksplozjach.
Nigdzie komisja Macierewivcza nie twierdzi że był to zamach. Jedyna co stwierdzają to że były wybuchy co MOŻE WSKAZYWAĆ NA ZAMACH. W filmie świadkowie stwierdzają ze samolot rozpada się w powietrzu.

Stąd to co pisałem wcześniej. PiS albo siedzi w tym gównie okrągłostołowym albo jest pożytecznymi idiotami.
Jasne mogą rozwiązać partię i zostaniemy z samym Donaldem ,Millerem i Palikotem. Wiem że wielu o tym marzy. To jest dla ciebie rozwiazania.Super.

Zobaczcie ile stron ma ten temat, ile tu sie przewinęło słów, czy któreś coś zmieniło? Czy ten temat i miliony innych w internecie, tv, zmieniły coś w Polsce? Czy w tym temacie ktoś kogos przekonał do jakiejkolwiek zmiany opinii? Chociażby w najdrobniejszej kwestii, juz nie twierdze, że w tym temacie ktoś z POwca miał stać się PiSowcem. Ten temat to kłótnie i stracony czas, a to oznacza regres dla nas i dla Polski
Mylisz się . Wiele osób (niektóre nie udzielające się tu tylko czytające) poprzez choćby to forum poznalo takie strony jak niezalezna.pl czy wpolityce.pl i może mieć dostęp do alternatywnych opinii i opisów wydarzeń, niekoniecznie musza od razu głosować na inna partię bo nie o to chodzi tylko o Polską rację stanu. Stworzył się już drugi obieg który za pewien okres czasu będzie obiegiem pierwszym - to tylko kwestia czasu i wspomisz moje słowa. I efekt będzie taki że wytworzy się duża grupa ludzi która nauczy się korzystać ze wielu źródeł przekazu aby porównywac informacje i patrzeć władzy na ręce
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 27.01.2013 o godz. 11:18.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej