|
Ty wiesz, ja wiem i większość tego forum wie jak wygląda polityka w naszym klubie. Nie musisz o tym pisać bo Ameryki nie odkrywasz.
Amika i Legia nie czekają latami i biorą zawodników z niższych lig na już. I choć to nie prawda, to nie będę się z Tobą siłował i uznajmy że masz rację, a przy Jacku, Bogusławie i bez koordynatora grup młodzieżowych właśnie te działania są realne. W szczególności bez zwolnionych skautów. W takim razie OK.
A teraz się powtórzę z nadzieją, że wolfy nie będzie tego czytał/powstrzyma się od komentarza/skupi się.
Poważne kluby, a takim mam nadzieję chcemy być, dbają o to by talenty nigdy nie wybiegły na boiska w tak niskich ligach. To zbyt późno na pełne kształtowanie zawodnika. Selekcja jest/powinna być wcześniejsza. Co tylko przykład Legii czy Amiki uwypukla. I w perspektywie wyniku, który ma nastąpić nie w ciągu najbliższego dziesięciolecia, o którym pisał FraMat, a do czego się wcześniej odniosłem, też tak powinniśmy robić. Przyjdzie czas, że nie tylko zespołów z niższych lig nie będzie po co oglądać, ale również ich grup młodzieżowych bo będą wystarczająco przesiane. Coraz więcej klubów ma na to chrapkę bo wygląda to na opłacalny biznes.
[ironia]No tak, ale Cupiał jest u nas na zawsze i nie powinniśmy się na tym skupiać.[/ironia]
|