Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2013, 16:55
Ok ale czy retoryka, którą posługuje się PiS nie wskazuje na to, że są pożytecznymi idiotami? Oni ciągle podsuwają tematy zastępcze mediom i innym Tuskom. Sam Smoleńsk to od 3 lat twierdzenie przez PiS, że na 100% to był zamach, oni to wiedzą, maja dowody itd, tylko jakoś nie chcą się podzielić tymi dowodami, to jest wyskakiwanie ze sztuczna mgłą, trotylem i twierdzeniem, że zamordowano 96 osób. Moim zdaniem świadomy człowiek nie może używać takich słów bo one szokują = wywołują sensacje = są tematem zastępczym. Jeśli się nie ma 100% pewności, że to był zamach, co było przyczyną katastrofy to po co rzucać tak mocne słowa (stąd wniosek, że to pożyteczni idioci albo sie ułożyli z resztą i świrują pawiana).
Niedawno wrzucałem tu fragment odcinka "Młodzież kontra" z Hofmanem w roli głównej, który mówi, ze nie przewiduje możliwości współpracy z RPP (chodziło o zmianę prawa dotyczącego kar za gwałt na kobietach). Przecież to smieszne, z jednej strony to kolejne hermetyzowanie grup (nawet nie potrafią się zjednoczyć w tak "neutralnej" sprawie), z drugiej brak szacunku dla Polaków bo ważniejsze niz bezpieczeństwo obywatelek są dla nich podziały (znowu mi się nasuwa na myśl, że to pożyteczni idioci). Zresztą co ja będę wymieniał poszczególne sytuacje. Ta cała polityka to jest bagno, smród i syf. Zero konkretów, tylko pojeżdżanie sobie. I bierze w tym udział PO/RPP/SLD oraz PiS. Dlatego taka partia jest u mnie skreślona i podejrzewam, że albo jest w układzie albo sa idiotami. Nie może być tak, że na pierwszym planie w polityce są kłótnie i pijar a na dalszym planie realne działania, które maja wpływ na losy kraju, na życie Polaków
Co do demokracji, to wiadomo, że to są rządy głupców ale uważam, że to nie jest taki jednopłaszczyznowy problem. W innym ustroju też władza może dostać się w nieodpowiednie ręce i wtedy tak samo leżymy i kwiczymy. Dla mnie jaki system by nie panował to i tak rządzący są w stanie zrobić z niego zmorę dla społeczeństwa. Z kolei dobrzy politycy w każdym systemie pomogli by państwu. Także ustrój sam w sobie nie jest metodą na lepsze, potrzebni są uczciwi rządzący. Tylko czy tacy istnieją...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.