Cytat:
|
Postawić zdecydowanie na Chrapka, Szewczyka, Urygę i Czekaja i zaczną być warci chociaż połowę tej kwoty. A Szewczyk wydaje mi się najbardziej utalentowany
|
A mi Szewczyk w ogóle nie olśnił oprócz dobrej motoryki i jazdy na ślepo nic nie pokazał, duży chaos. Zagranie do Ilieva z Polonią według mnie to dzieło przypadku i ktoś wtedy powiedział "chłopak ma talent" Jego chaos objawia się w tym, że jak prowadzi piłkę to w każdej chwili może ją zgubić, jak podaję to może zagrać za delko na 4 metry. Jeśli on tego nie poprawi to nic nie osiągnie. Ogólnie nie widzę u niego tego "czegoś" choć chciałbym się mylić.
Na pierwszym miejscu umieszczam Chrapka który grał najwięcej z racji tego, że jest moim zdaniem najlepszy z tej grupy. Zwróć uwagę że nawet Kulawik wolał go wystawić na skrzydle niż Szewczyka w jakimś tam meczu. Musi podciągnąć się kondycyjnie. Natomiast piłarsko jest jak nabardziej OK. nawet na sparingach można wyłowić, że rzucą naprawdę niezłe piłki (np zewnętrzną częścią stopy bodajże do Genkoa )
Kolejne miejsce to Czekaj który gra co raz lepiej. ( Nie spodziewałem się że zrobi tak postęp) Można pisać że pokraczny czy coś takiego ale on jest skuteczny i potrafi korzystać ze swoich warunków. Ma za sobą już lekcje z czerwonymi kartkami i wyciągnął z niej wnioski.
Uryga w meczu z Jagą grął na stoperze i wyglądało to dobrze, był nawet bliski strzelenia gola, potem chyba przyszła kontuzja i gdzieś zniknął ale widać, że ma warunki na defensywnego pomocnika.