|
Socios Wisła Kraków
|

20.01.2013, 18:47
|
http://www.warszawa.sport.pl/sport-w...astycznie.html
Cytat:
Plotki transferowe. Dudu Biton: Byłoby fantastycznie trafić do Legii
Profil facebookowy "Scoutpush" - firmy należącej do menedżera Dudu Dahana - przytacza słowa byłego napastnika Wisły Kraków Izraelczyka Dudu Bitona, który przyznaje, że chciałby trafić do Legii. Izraelski menedżer twierdzi, że Biton ma ofertę m.in. z Łazienkowskiej.
"Legia byłaby dla mnie fantastycznym miejscem przez najbliższe pięć miesięcy. To wielki klub, z wspaniałymi kibicami. W zeszłym roku byłem bardzo zadowolony z pobytu w Krakowie i gdyby mój menadżer uzgodnił odpowiednie warunki finansowe, byłoby świetnie trafić do Legii" - czytamy na profilu "Scoutpush".
25-letni Biton jest wychowankiem Maccabi Hajfa. W poprzednim sezonie został wypożyczony do Wisły z belgijskiego Charleroi i okazał się najlepszym strzelcem krakowskiego klubu. Trafił 16 razy z czego 11 razy w lidze. Pod Wawelem nie został, bo Wisły nie było stać na wykupienie go. W tym sezonie Biton gra w Standardzie Liege, ale jest rezerwowym. W dziesięciu meczach trafił raz - w przegranym 2:4 meczu z FC Brugge.
Legia z zasady nie potwierdza plotek transferowych. Kilka tygodni temu prezes Bogusław Leśnodorski zapowiadał trzy transfery zimą - wskazywał na jednego piłkarza, do przedniej formacji i jednego lub dwóch do obrony. Kilka dni temu warszawski klub podpisał obowiązujący od lata kontrakt z 21-letnim Bartoszem Bereszyńskim. Gdyby Izraelczyk miał trafić do Warszawy, musiałby otrzymać wysoką jak na polskie warunki pensję, a przy Łazienkowskiej ostatnio raczej tnie się koszty, niż wydaje pieniądze.
Jak informuje Dahan, Biton ma ofertę również z rumuńskiego FC Vaslui.
|
|
|