Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2013, 05:28
Ja cytuję Weszło, Weszło cytuje GW, a GW cytuje Rumaka. Liczy się cytat.
Cytat:
Powiem inaczej: wszyscy chwalą akademię Legii Warszawa, ale najwyraźniej pierwszy zespół nie darzy zaufaniem swojej akademii, skoro ciągnie zawodników od nas. Ja nigdy się nie zwrócę do akademii Legii po zawodnika do pierwszego składu Lecha, bo mam tak dobrą akademię, że nie muszę tam szukać. Ich akademia jest promowana, a ja nie muszę promować naszej. Ruchy Legii, które zostały teraz wykonane, pokazują, że sięgają po naszych zawodników, czyli nie mają takich, którzy mogliby wejść do pierwszego składu. To jest też sygnał dla tych, którzy logicznie patrzą, jak wygląda szkolenie w tych dwóch klubach. Dla mnie to byłby brak zaufania do moich trenerów z akademii, gdybym ja zwrócił się po młodego piłkarza z Legii. Mam w klubie swoich zawodników i wiem, który kiedy wejdzie do kadry pierwszej drużyny. Nie muszę patrzeć, czy będzie to Żyro, Wolski, Jagiełło czy jeszcze ktoś inny. Nie będę penetrował ich akademii. Każdy pracuje na siebie.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyzwyczaiłem się już, że nasi piłkarze są ....ami na boisku, ale poza nim mogliby przynajmniej spróbować zachować twarz i przyjąć porażkę z godnością.
Taka drobna refleksja po wypowiedzi Baszczyńskiego.
Czego Ty chcesz Wolfy? Skoro liga nie ma walorów piłkarskich, to niech ma chociaż walory humorystyczne. Ja tam się cieszę z tych wypowiedzi, bo mi się Górski (Robert) z Wójcikiem (Marcinem) już znudzili.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując