Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.01.2013, 01:16
Apraho, w ostatnim czasie nie byłem na bieżąco w kwestiach polskiego rynku medialnego, ale nie doszły do mnie informacje na temat tego, aby Lisicki uczestniczył w projekcie nowej telewizji (słyszałem wyłącznie o Wildsteinie), a poza tym w momencie gdy Lisicki dostaje wparcie finansowe od Lisieckiego, kilkusetmetrowe biuro na Racławickiej i finansowanie na autorski zespół autorów nie wierze, aby był taki głupi i łapał drugą srokę za ogon. Mocniej osadzony w systemie Lis wyleciał w południe ze stanowiska naczelnego we "Wprost" przed rozdaniem nagród Kisiela, gdy tylko Lisiecki dowiedział się, że Lis idzie na swoje i nie zamierza się tym dzielić.

Lisicki w poprzednim, jak i ostatnich wywiadach raczej jasno pokazuje, że nie jest mu po drodze z Karnowskimi i SKOK-ami.

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...e,1884219,2943
Cytat:
Czemu nie zdecydował się pan na współpracę z Karnowskim przy piśmie "W Sieci"?
- Wynika to z dynamiki sytuacji. Tygodnik "W Sieci" pojawił się jako samodzielny pomysł Jacka, który w punkcie wyjściowym był potencjalną konkurencja dla "Uważam Rze". Byłoby dziwne, gdybym przystał do tego projektu, tym bardziej, że od samego początku obstawałem przy tym, żeby jednym z warunków porozumienia był duży decydujący udział publicystów w kształtowaniu linii politycznej pisma. To w naszej umowie z prezesem Lisieckim było zagwarantowane. Nic nie wskazuje na to, by w ten sposób można było porozumieć się z wydawcą pisma "W Sieci".
Interes Sakiewicza (wróć Kaczyńskiego) średnio mnie interesuje, ale z przyzwoitości wypisałem jego nazwisko.

Wracając jeszcze do tego punktu jako całości to widzę takie zagrożenie dla kolejnych niesnasek w centro-prawicowych mediach, choć z mojego punktu widzenia życzę jak najlepiej Lisickiemu i raczej jemu kibicuję w walce o czytelnika i finanse na swoje projekty.

PS. Drużyna pierścienia
Ostatnio edytowane przez emj10 : 20.01.2013 o godz. 01:19.