Wyświetl pojedynczy post
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2013, 23:08
mszumski napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie ważne żeby nic nie zepsuć (chyba się za bardzo nie da). Mam nadzieję, że ta runda wykreuje jakiegoś ciekawego gracza u nas w drużynie. Fajnie, że Garguła ma niższy kontrakt, więc w tej chwili już mi tak nie przeszkadza. Pewnie ma nadal z 200 tysięcy Euro, ale to i tak progres. Niech gra jak najlepiej wobec tego.

W sumie to jakieś tam perspektywy mamy. Jest Czekaj, Bunoza, Chavez, Uryga, Chrapek, może Małecki, Szewczyk, Jovanovic, Burliga na których można budować nową drużynę.
Wilk też może dobrze grać, ale on potrzebuje do tego partnera w środku boiska, sam nie potrafi być liderem. Potrzebny nowy Sobolewski.

Po sezonie odejdą kontrakty Jaliensa, Pareiki, Sobola, Ilieva może uda się opchnąć gdzieś Genkova. I w ten sposób będzie szansa, że przy 5-6 solidnych wzmocnieniach latem znowu będziemy grali dobrą piłkę.

Przy tych stoperach co mamy świetnie by było przejść na 352, ale do tego trzeba dobrych bocznych pomocników.
Jovanovic/Chavez jest dobrym pół prawym, Bunoza pół lewym, na środku Głowacki czy Czekaj. Do tego dołożyć skrzydłowych z walorami defensywnymi. Właśnie Wilk by mógł pasować do takiego systemu.
To jest jedna z możliwości tak jak mówię wynikająca z faktu, że mamy nadmiar środkowych obrońców co można spożytkować.

Masz na myśli coś ala Juventus? W sumie teraz zastanawiam się jakby wyglądała nasza gra, gdybyśmy ustawili się sztywno 3 obrońców, co przy braku w miarę ogarniętych bocznych defensorów mogło by się u nas sprawdzić. Tylko przy takiej, gdzie potrzeba pewnego defensywnego i skrzydłowych z wydolnością na pełne 90 minut, a my mamy takich...0?
Odpowiedz cytując