Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2013, 14:16
http://www.nrg.co.il/online/71/ART2/429/678.html

Artykuł Dudu Dahana w Izarelskiej prasie opisujący "upadek tego wspaniałego klubu".

Lekko ośmiesza nast ten artykuł. Między innymi po przylocie z Krakowa kazano im czekać 1,5 godziny na zewnątrz w śniegu bo 75 letni kierowca zapomniał gdzie zaparkował samochód.

Opisane jest tam też jak doszło do transferu Meliksona. Nie wypatrzył go skaut... lecz Stan zadzwonił do Dahana aby polecił mu piłkarza. Dahan bez wahania odparł Melikson i wtedy zaczęto go oglądać.

Napisał. że pensje wpływały co 3,4 miesiąc.

Napisał coś, że negocjacje z Wisłą były ciężkie bo ostatniej chwili chcieli uratować kilka tysięcy euro z zaległy pensji Meliksona, czterech

Nie jestem w 100% pewny czy dobrze wszystko przetłumaczyłem w końcu używałem google translatora.Chyba pojechał też po Bednarzu, że nie jest 'dżentelmenem".

Bednarz geniusz dba o relacje ze wszystkimi, z kibicami, z managerami... nie wiem na przykład po co mu było zaczepianie Dahana na jednej z konferencji. Ten gość jest menagerem najlepszych piłkarzy w Izraelu i nie tylko. Chociaż jemu przecież do transferów potrzebny jest tylko Gianlcua Di Carlo. Szkoda, że Bednarz zamknął kierunek gdzie nie było tak dużej konkurencji o piłkarzy a całkiem fajni techniczni piłkarze grają w Izraelu.

edit: Opisał w gazecie, że po przylocie do Francji pokazano im bazę treningową, która go zachwyciła. Podgrzewane płyty i te sprawy.

edit2: Cena 800 k euro zdaniem Dahana.
I fajny cytatcik:
Salaries paid every three or four months, the professional ability was horrendous, and professional and managerial staff fired together, on the same day. At the end of the season it was clear to me and Melikson Wisla is not the place for football he knows, and non-payment of wages for four months decided.

jest w nim mniej więcej takie zdanie: Profesjonalizm odszedł razem z kadrą kierowniczą
Ostatnio edytowane przez westersyl : 18.01.2013 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując