Cytat:
|
Infantylne czy nie, nie potrafisz ich obalac. Jesli nie potrafisz obalac infantylnych argumentow; znaczy to ze malo lotny z Ciebie orzel. Nie chwal sie tym.
|
To tylko dlatego że odkąd zapoznałem się z argument o sprzątaniu po psach i kasowaniu biletów to do dziś nie mogę dojść do siebie nad metafizyczną głębią tego wywodu
Cytat:
Dokladnie taka sama, brakuje tylko by pani Merkel zapuscila sobie wasika
|
Byłem gotów postawić orzechy przeciw złotu że nie ogarniesz tej prostej analogii. Nie zawiodłeś mnie
Cytat:
|
Moze dlatego Nas obchodzi Europa bo my jestesmy europa (tak jak niemcy czy anglicy). Tutaj tez moglbym napisac trzy tomy mowiace o tym dlaczego Polske powinna obchodzic Europa; ogranicze sie do jednego zdania. Handel; eksport, import.
|
Zabawne że chcesz ograniczyć się tylko do jednego zdania, po czym nie udaje Ci się go sklecić

. Ale to tak przy okazji. Jeśli chodzi o meritum to zastanawiam się czy pisząc "Nas" nie masz jednak na myśli Hiszpanów. Bo w kontekście faktu, że od lat to właśnie Niemcy finansowali "hiszpańską manianę" Twój entuzjazm integracyjny wydaje się być uzasadniony. W Polsce mamy jednak inne zwyczaje i priorytety.
Cytat:
|
Aha, w zadnym miejscu nie napisalem ze po upadku UE czas stanie w miejscu
|
Nie dałeś rady z analogią wrześniową to spróbuj czegoś łatwiejszego. Zaskocz nas i powiedz co Twoim zdaniem stanie się po upadku UE i w jaki sposób Polska powinna się do tego zdarzenia przygotować?
Cytat:
|
Mozna tez, zamiast gdybac nad hipotetyczna czy raczej wirtualna rzeczywistoscia, zastanowiac sie nad modernizowaniem istniejacej rzeczywistosci.
|
Ciekawe czy mechanik na Titanicu też myślał o czekającym go remoncie statku
Cytat:
|
Naprawde sadzisz ze na dluzsza mete pojedyncze (czy "podwojne") panstwa europejskie (do niedawna obfitujace w kolonie) moga rywalizowac z panstwami o wielokrotnie wiekszych srodkach i mozliwosciach?
|
Jesli weźmiesz pod uwagę że kolonizacja była również pewną "formą integracji" z której państwa peryferyjne postanowiły w końcu zrezygnować, to być może zrozumiesz że ważne jest nie tyle to czy państwa są "pojedyncze" czy "sfederowane" ale to, które z tych państw jest metropolią.