Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.01.2013, 09:42
qqxlan napisał(a):Wyświetl post
Rozmawiajmy o rzeczach realnych... Życia nikomu już nie wrócimy. Mówimy teraz o grach politycznych oraz o wielkich pieniądzach, które to w przypadku zamachu (wersja partii z którą związana jest pani Marta Kaczyńska) powinna zwrócić ubezpieczycielowi, ponieważ ubezpieczenie nie obejmowało zamachu.

@ wislak68 powinieneś zmienić nick, bo z Wisłą masz niewiele wspólnego Ja tam się polityką nie interesuję, ale drażnią mnie klapki na oczach...
Po pierwsze : podejrzewam, że Marta Kaczyńska wolałaby jeszcze dopłacić wiele razy tyle co dostała, gdyby tylko pomogło jej to odzyskać rodziców.

Po drugie: dla niektórych ważniejsza jest prawda i chęć dowiedzenia się co się stało, a nie pieniądze z ubezpieczenia. Dlatego Kaczyńska zadaje niewygodne pytania i nie zgadza się z tym co się dzieje w śledztwie, zamiast schować sie z 3 milionami pod kanapą co zapewne uczyniłaby większość ludzi Twojego pokroju.

Po trzecie: jeżeli w 100% oficjalnie zostanie potwierdzone że to był zamach, to wtedy być może ubezpieczyciel będzie mógł podjąć jakieś kroki w celu odebrania pieniędzy. Pomijam już tu moralne aspekty takiego działania - bo wstyd, że prezydent naszego kraju nie jest ubezpieczony od ataków terrorystycznych, a ból po śmierci rodziców nie będzie mniejszy dlatego że to był zamach, a nie zwykły wypadek .

Po czwarte: przykład i pytanie.

- np Twój rodzic ginie w pracy w wyniku wypadku,
- otrzymałeś pieniądze od ubezpieczyciela,
- potem zacząłeś drążyć całą sprawę i dowiedziałeś się półoficjalnie, że to nie był zwykły nieszczęśliwy wypadek, tylko wypadek spowodowany zaniedbaniami firmy
- okazuje się, że akurat w takim przypadku ubezpieczyciel nie wypłaca ubezpieczenia
- policja i pracodawca zamknęli sprawę i nie chcą jej wznowić, uważając że wszystko jest ok

Czy dalsze drążenie sprawy i domaganie się przez Ciebie wyjaśnienia sprawy, oznacza że wyłudziłeś pieniądze? Czy bez śledztwa, wyroku sądu jest jakiś tryb byś mógł te pieniądze ubezpieczycielowi zwrócić? Czy bez śledztwa i wyroku jesteś w stanie sądzić się z pracodawcą o wypłacenie odszkodowania za spowodowanie zaniedbań i śmierci Twojego rodzica?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując