Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.01.2013, 21:41
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Cholera, jak tak patrzę na naszych bramkarzy, to odkąd przyszedł Primel jest coraz gorzej. No bo, nawet Pawełek w sezonie w którym odszedł bronił świetnie (jak na niego).

Z resztą w ogóle cała drużyna zanotowała taki regres, że nawet ciężko jest go opisać. Cholera, czy naprawdę te wszystkie Paljiće i Nunezy byli aż tacy dobrzy?
To nie jest wina jakości trenera bramkarzy, że bramkarze tak słabo bronią. Mamy słabych bramkarzy, ale... rezerwowych. Pareiko nie ma z kim rywalizować. Moim zdaniem przy tym składzie bramkarzy jest po prostu bezkonkurencyjny. Ma przyzwoitą komunikację na przedpolu - a w porównaniu z Miśkiewiczem ta komunikacja jest po prostu doskonała.

Miśkiewicz to kolejny "supertransfer" Bednarza. Dlaczego nikt nie wpadł wreszcie na pomysł by Bednarza stąd wyrzucić? Ten człowiek spuści Wisłę do pierwszej ligi. Koniec, kropka. Jak Cupiał chce ładować pieniądze, czy też nie chce, jakikolwiek transfer Bednarza okaże się niewypałem, a to z tego względu, że Bednarz nie ma zielonego pojęcia o tym, jak się buduje drużynę i raczej nie bierze się piłkarzy z łapanki, tylko zawodników użytecznych, tj. takich, którzy chociażby podniosą poziom rozgrywania akcji, a nie zawodników, którzy tylko na pierwszy rzut oka wydają się pożyteczni. Wisła się osłabiła i to diametralnie. Moim zdaniem mieliśmy straszną lukę w środku pola, nadal ją mamy. Sobolewski czy Wilk to nie są piłkarze, którzy zapewnią nam spokój w grze. Potrzeba nowych graczy - defensywnych pomocników, którzy będą przez kilka lat stanowić o sile tej drużyny. Dla mnie sercem i mózgiem zespołu jest defensywny pomocnik. Wisła nie ma w chwili obecnej żadnego piłkarza w tej strefie, który potrafiłby uspokoić grę, potrzymać piłkę, rozegrać. Cóż - nie wiem, dlaczego nikt nie patrzy na ten aspekt, a znalezienie takich graczy jest absolutnie niezbędne, by Wisła wyszła z dołka.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując