Wyświetl pojedynczy post
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2013, 12:36
fialo napisał(a):Wyświetl post
Jak mówiłem wczesniej. Nie przemawia do mnie taka forma pomocy jaką stosuje Owsiak - forma wyreczania panstwa. Owszem wolałbym, żeby nie pomagał w ogóle i inkubatory kupowało państwo. Czy ktoś słyszał o podobnej akcji w Niemczech czy nawet w Czechach? Nie, bo tam państwo spełnia swoje obowiązki, skutecznie zarządzając pieniędzmi obywateli. Krótkoterminowo, zakup tych inkubatorów wychodzi na plus, ale w ogolnym rozliczeniu prowadzi do dalszego rozkładu polskiej sluzby zdrowia.

Na pewno odbior calej akcji byłby inmy gdyby nie Zloty Melon, Brudstock, willa za 8 mln, lansujące się gęby z sejmu i wiele, wiele innych.

Co Ty tak się do tego Brudstoku przyczepiłeś? Bardzo dobrą muzykę tam grają. Udane koncety czołówki ogólno pojętej muzyki rockowej w Polsce. Festiwal organizacyjnie też na wysokim poziomie. A jak nie lubisz takiej muzyki to nie obrażaj jej słuchających.

Szlachetna paczka (od razu uprzedzam, że również w tym roku brałem udział i uważam że inicjatywa jest konieczna) jest również formą wyręczania państwa w pomocy najubozszym. Jak zresztą każda działalność charytatywna.

Nie lubię również madialnej otoczki WOŚP, nie ogladam tego w TV itp. Ale prawda jest taka, że nagłośnienie danej akcji jest wprost proporcjonalne do efektów.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując