Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.01.2013, 08:33
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kto, gdzie, kiedy mówił?

Ja pamiętam że to był wynalazek Kapki, koleś o którym nikt nic nie wiedział. To samo zresztą można było powiedzieć o Bunozie, Chavezie, Riozie czy Cikosu. Cały ten zaciąg był dziwny, nie wiadomo kto i po co ich ściągnął. OK, Jovanić to już kompletny ewenement, ale cały ten szrot Basałaja jest - delikatnie rzecz ujmując - dziwny.

Widzisz, na Jovaniciu koledzy z drużyny i trenerzy poznali się zaraz po pierwszym meczu. Dlatego negocjowano nowy kontrakt z Pawełkiem, a po niepowodzeniu rozmów w trybie nagłym ściągano Parejkę. Ten amator nie ma pojęcia o bronieniu - nigdy nie miał. Można być bramkarzem dobrym lub słabym, ale są pewne podstawy tego fachu, takie jak gra na przedpolu, które po prostu musisz umieć. Myślę, że na tym kolesiu z miejsca poznałby się każdy trener bramkarzy, no ale akurat jego nie testowaliśmy

Nie będę się tu dzielił swoimi podejrzeniami, łatwo się chyba zresztą domyślić co mi chodzi po głowie...
Według tego co sam mówił w wywiadzie to według głosowania trenerów był drugim najlepszym bramkarzem ligi w sezoie 2009/10 (wiem, źródło słabe ale wydaje mi się, że nie wymyślił tego). Ponadto zadebiutował w kwietniu 2010 roku w kadrze Serbii jakby na potwierdzenie dobrej dyspozycji.

Nie wspominając już o tym, że był podstawowym bramkarzem czwartego zespołu ichniejszej ligi w tamtym sezonie.

Można o nim powiedzieć wiele, że był/jest słabym bramkarzem, ale mówienie, że został kupiony "znikąd, był w momencie podpisywania kontraktu nikim" to mocna przesada.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując