Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2013, 19:49
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
........
To jest prawdziwe życie, nie gra komputerowe czy koncert życzeń. Wisły na Meliksonie już się zbudować nie da. On chce wyjechać, my chcemy go sprzedać, trzymanie go w Krakowie byłoby jednym z najgłupszych posunięć w naszej historii. Rynek dyktuje cenę za Meliksona - zawodnika, który w obecnej dyspozycji nieco wyróżnia się w słabej drużynie słabej ligi, który w obecnej dyspozycji nie zainteresowałby wysłanników 2. ligi francuskiej, jedyne co decyduje o jakimkolwiek popycie na tego piłkarza, to jego przeszłość, która ani nie jest zbyt bogata, ani zbyt długa, za to staje się coraz bardziej odległa.

Mam nadzieję, że dotarło.
Do mnie dociera tylko dramatyzm sytuacji. Nie mamy kasy na chleb i 'rozsądnie' wyprzedajemy srebra rodowe (póki co za granicę) żeby nie musieć żebrać.

Jak powiedziałeś - rynek dyktuje ceny i działa to w dwie strony. Sprzedać Meliksona jest łatwo (jedynie kwestia ceny) a kupić drugiego będzie trudno. Wiara w zbawczą moc kasy Cupiała kończy się tak jak widać - prawie upadłością. Jeśli nie Melikson ma być sportowym filarem drużyny to kto?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując