Wyświetl pojedynczy post
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.01.2013, 12:33
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Podpiąłem sobie kablem wieze z komputerem (wyjscie aux). I slysze ze głosnik prawy mi nie działa tzn. po wejsciu w ustawienia dzwieku w miejscu balansu jak daje na maksa lewo to gra lewy glosnik, daje na maksa prawo to nie gra nic? OCB?
wejscie w karcie dzwiekowej jest okej, bo sluchawki po podpięciu działaja wlasciwie. Wieza działą ok, bo na radiu wszystko gra jak trzeba. Po zmiane głosnikow tj lewego z prawym, sytuacja sie nie zmienia.
Balansownaie mam ustawione dobrze. Coś ktos miał podobnie badz wie jak poradzic?
Dwie rzeczy sa jeszcze o których nie pisałeś (co nie znaczy że nie sprawdzałeś).
1. Kabel, prosta sprawa, zamienić miejscami wtyczki chinch. Do komputera kabel jest podłączony za pomoca wtyczki mini jack? Jeżeli kabel jest nowy powinno być ok, można sprawdzić kalbel podłączając mini jacka do np. dowolnego radia i do wzmacniacza.
2. Jeden kanał wejścia AUX jest walniety. Sprawdzałeś na innych wejściach? Byle nie PHONO

Nic innego mi nie przychodzi do głowy.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując