kot napisał(a):

"stańcie murem za Cupiałem i pomóżcie mu odbudować wielką Wisłę".
Podbijam apel prezesa Basałaja do skali 1906 %. Myślę, że PVD oraz admini, wybaczą mi ten komentarz do jego postu. Wisła nie ma czasu na jakąkolwiek zwłokę, a co dopiero na destrukcyjną paranoje lub zaniechania czy odkładanie działań w wczasie. Wszystko inne poza interesem Wisły dotrze się w praniu, zarówno żale kibiców, marazm dzialaczy czy rozterki Cupiała. Stwórzmy atmosferę współpracy na rzecz Wisły, gdzie Cupiał zobaczy iż warto wszystko zacząć od nowa i wreszcie mądrzej oraz trwalej. Pokażmy mu, że my też wyciągamy wnioski i zjednoczmy się dla Wisly na wszystkich trybunach stadionu, bez własnych warunków wstępnych. Zaś nasi działacze wreszcie dorosną do Wielkiej Wisły Cupiała i pozostaną z nią tylko Ci, których pasja Wiślacka będzie choć troszkę większa od kalkulacji czy malostkowości. Zróbmy najpierw w Wiśle to wielkie pranie, w tym własnych sumień także, a reszta ułoży się sama. Wszyscy się zrozumiemy i poukładamy sprawy na lata. Kibicowskie, klubowe i sportowwe, zwłaszcza te niezaistniałe a niezbędne w swych podstawach.
Wszyscy wykażmy się najpierw troską o interes Wisły, a dopiero potem o własny. Dajmy jako kibice sygnał do natychmiastowej wspólpracy na rzecz potrzebującej nas Wisły i dajmy się wykazać innym w jej sprawie, zwłaszcza Wiślackim działaczom do tej pory nieobecnym na miarę Wielkiej Wisły Cupiała. Zawolajmy jednym glosem do Cupiała :
Jazda, Jazda Biała Gwiazda, najlepiej na koszulkach zdolnych walczaków
bo tak się sklada, że od 15 lat interes Wisły najbardziej leżał i leży nadal w jego rękach , sercu i głowie.
|
..wszystko pieknie , ladnie- wzniosle slowa i piedestaly ...tylko ze ...hmmm.... ile razy mozna

?/ Pan Cupial jest jak dziecko - raz chce - raz nie chce- trudno opisywac cale 15 lat- ale ostatnio ...z niczego zdobywamy MP, mamy holenderskiego trenera - zawodnika typu Melikson ...bla bla bla ......nagle budujemy Wielka Wisle majac pana Valxa - sory, wiem jakie o nim zdanie maja inni - a zwlaszcza niepelnoletni albo lekko wiecej lat majacy - ale dla mnie byl Perła ktora Wiselka mogla zlowic - z biegiem czasu tak samo jak Dan - przychodzi koles ktory ma zbudowac zespol - sprowadza grajkow za PRZECIETNA KASE ( choc z doswiadczenia wie ze z gowna sie bata nie ukreci i zeby byc KIMS trzeba zainwestowac troche wiecej niz 2-3 4 mln euro ) - zdobywa Niespodziewanie Mistrzostwo Polski .... brakuje mu 15-20 minut do LM ..... i nagle ZONK ....buuuuu - po CALYM POLROCZNYM budowaniu zespolu nie dostajemy sie do LM - mamy TYLKO ( !!!!!) MP i LE ....coz za pogarda, coz za wstyd , coz za zaskoczenie ...wydalismy cale 2-3-4 mln euro i nic ......KONIEC sWIATA- klub sie skonczyl ..... wiem ze to glupio zabrzmi ale wydaje mi sie z czasem ze tak szybkie zdobycie MP i naprawde duzy pech nieeliminujac Apoelu - ( ktory byl mimo wszystko o 2 klasy lepszy ) po "holenderskim" zaciagu rozpieprzylo wszystko w tym klubie ....wiec jesli jeszcze raz ktos napisze ze Pan Cupial Znowu chce zbudowac Wielka Wisle to .....to po prostu nie wierze ..to samo bylo z Anderlechtem , Panathinaikosem ....sory - ale niektorym od nagminego zdobywania TYLKO MP poprzewracalo sie w dup...ch