Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2013, 20:09
Watts napisał(a):Wyświetl post
Problemy strefy euro spowodowane dołączaniem do niej nierobów i oszustów z południa pewnie skutecznie zastopują integrację monetarną - przynajmniej mam taką nadzieję.
NIezłe nieroby jak to od południowców kupujemy np.ok. 1/4 produkcji samochodów w UE , ok.80% sprzętu AGD i klimatyzatorów.i chyba cos ci się pomyliło odnośnie strefy euro.Problemy zaczeły się od banków a nie od Greków czy Włochow oni są własnie ofiarami swoich nabranych kredytów i przy okazji rozdmuchanego socjalu

Ewentualny konflikt tylko na tle ekonomicznym i to oddolny, jeżeli kryzys się pogłębi, bo zatarcie się granic i inne scenariusze to tylko narzekania tych samych osobników, którzy przy podpisywaniu traktatu lizbońskiego wieszczyli rychły upadek Polski, a dzisiaj narzekają, że Bruksela z dnia na dzień zakaże im rozmawiać po polsku bo będzie jedno państwo. Korzystają z infrastruktury za unijne pieniądze, mają szanse dofinansowania własnego biznesu, i tak dalej, ale Unia ich poddusza i tłumi tożsamość narodową. Wot takie dieła.
Jasne wogóle bijmy czołami w ziemię że UE dala nam kase na infrastrukturę i ochłapy dla biznesu (i tak cholernie trudne do otrzymania) - ile z tego powstało polskich marek na slaę chocby europejską ? 4 - 5? - jak to zrobili tacy Norwegowi - nie maja swoich Bogów w Brukseli a i infrastrukture maja o niebo lepszą i przemysł maja potezniejszy i ani mysla o UE.
Druga sprawa przypomę koledze. Płatnikiem netto będziemy prawdopodobnie tylko do 2020 r.Potem nam przetrzepią tyłki - tylko że do tego potrzeba odrobiny wyobraźni ktorej widze niektórym brakuje

Wysuwanie takich tez kojarzy mi się z reakcjami propagandzistów zza żelaznej kurtyny na Plan Marshalla, nawet retoryka chyba była podobna.
Mówiłem? Rozkoszne.
Ja pisałem o faktach nie o skojarzeniach.Np.mi się z czym innym kojarzy dupa niż posłowi Biedroniowi . I co zrobić.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej