Cytat:
|
Obrazek sam w sobie byl symboliczny, nie poszczegolne ikonki. Zacytuje tutaj siebie; "no bo komu bedzie sie chcialo robic 157 ikonek; kazda ikonka z dwustronicowa instrukcja zapewne". Nie taki byl cel zreszta.
|
Obrazek sam w sobie był równie symboliczny jak to: "Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości".
Wystarczająco wymowne było Twoje milczenie gdy prosiłem o skomentowanie wspomnianych przykładów "pozytywnej działalności". Aż dźwięczało w uszach.
Cytat:
|
Stary, dobry Wislak68. Naprawde ponad 40 letni facet ma ochote bawic sie w takie cos?
|
O własnie to. Trockista nabity na szpilkę i wijący się w "intelektualnych" konwulsjach

. Jeśli o mnie chodzi bawię się świetnie.
Cytat:
|
Cytaty poprosze odnosnie mojej wypowiedzy w ktorej stwierdzilem ze nie warto znac histori wlasnego kraju. A moze to byla kolejna nadinterpretacja twa?
|
W takim razie ja poproszę o cytaty, w których stwierdziłeś że oprócz zbierania psich kup, wyznacznikiem patriotyzmu jest poznanie historii swego kraju. Bo jak na razie to każdy może zobaczyć że Twoje "patriotyczne" preferencje to: segregacja odpadów i kasowanie biletów.
Cytat:
I to mowi gorliwy katolik
|
I oto właśnie mamy "nowoczesny patriotyzm" w akcji. Gorliwy katolik to zdaniem bobcia osoba "zwolniona z obowiązku myślenia". Czy kogoś może jeszcz dziwić gdy bobcio ma opory przeciwko zaprotestowaniu, że układanie krzyża z puszek to "pozytywna działalność"
Cytat:
|
No tak, poprostu zapomnialem. III RP jest kalka I RP z Epoki Saskiej; jestesmy kondominium Radziecko...ups, rosyjsko-niemieckim; za Tuska stalismy sie panstwem autorytarnym; itd., itp.
|
I tym sposobem, zapewne starając się być sarkastycznym, byłeś uprzejmy wskazać na oczywiste analogie pomiędzy czasami obecnymi i saskimi. Gdybyś troszkę więcej czasu poświęcił na naukę historii, zamiast koncentrować się na psich kupach i segragacji, byłbyś w stanie zrozumieć jak straszliwie żałosny jest w tym kontekście Twój "sarkazm".
Cytat:
|
Taka rada ode mnie; zaloz firme, poprowadz ja do sukcesu, i plac podatki w Polsce; napewno bedzie to lepsze dla kraju niz modlenie sie pod krzyzem o (wolna?) Polske z Kaczynskim u wladzy.
|
Pozwolę sobie zreważować się podobną radą. Zamiast siedziec w Hiszpanii: wróć do Polski, zaloz firme, poprowadz ja do sukcesu, i plac podatki w Polsce. A wtedy na pewno: padniesz pod krzyzem i zaczniesz modlić się o (wolną!) Polske z Kaczynskim u wladzy.
Cytat:
|
I ty zarzucasz mi brak znajomosci historii? Sprawdz jaki stosunek mial marszalek Pilsudski do prawicy katolicko konserwatywnej. Sprawdz prosze.
|
Ja Ci nic nie muszę zarzucać. Ja wiem że o historii Polski nie masz zielonego pojęcia. Czego wymownym dowodem jest sugerowanie że do
prawicy katolicko konserwatywnej Piłsudski miał negatywny stosunek

. Sprawdź sobie z łaski swojej kto to był Cat-Mackiewicz i co to było spotkanie w Nieświeżu.
Cytat:
|
Po pierwsze; dalej nie rozumiesz co to znaczy nowoczensy patriotyzm. Kiepsko. Po drugie, slusznie robil wsadzajac radzieckich agentow do paki.
|
Pewne poziomy absurdu dostępne są na szczęście tylko osobom wykształconym w trockistowskiej Hiszpanii. A z tym "słusznie" to radziłbym bardzo uważać, bo gdyby Marszałek i jego ludzie rządzili trochę dłużej, to nie miałby Ci już kto biedaku tworzyć koncepcji "nowoczesnego patriotyzmu", i siłą rzeczy skazany byłbyś na ten "prawicowy". Pomyśl tylko jak strasznie byś cierpiał.
Cytat:
|
O mysleniu potem prawi... Ten obrazek nie wyrazal tego ze sympatyk PiS czy chrzescijanin nie moze byc patriota. Jesli dla Ciebie to za trudne do zrozumienia, to udaj sie do kogos kto pomoze Ci wyjasnic sens przekazu tego obrazka.
|
No właśnie cały czas staram się dowiedzieć od Ciebie co to znaczy że "Jarosław Polskę Zbaw", "Tylko pod tym znakiem" , "Żydo-masono-coś tam" i "Herezja smoleńska" nie są elementami "nowoczesnego patriotyzmu", i jakoś biedaku tak nabrałeś wody w usta że nie mogę wydobyć z Ciebie nawet słowa na ten temat

. Caly czas tylko coś o "symbolicznym obrazku". Mam wrażenie że koncepcja Ci padła.
Cytat:
Ciekawe czy Biblie tez doslownie bierzesz. Hej Wislaku68, w 7 dni stworzyc swiat. Niezle
|
I oto zobaczyliśmy wreszcie Bobka stającego w szranki z Panem Bogiem. Ot polski Nietzsche

.