Wyświetl pojedynczy post
Bobek90
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2013, 14:46
wislak68

Cytat:
A zatem elementy "nowoczesnego patriotyzmu" wskazane przez bobcia to tylko "symboliczne" obrazki. Wygląda na to że podobnie jak cała koncepcja "nowoczesnego patriotyzmu" .
Obrazek sam w sobie byl symboliczny, nie poszczegolne ikonki. Zacytuje tutaj siebie; "no bo komu bedzie sie chcialo robic 157 ikonek; kazda ikonka z dwustronicowa instrukcja zapewne". Nie taki byl cel zreszta.
Cytat:
W przeciwieństwie do Bobka który wie że bicie staruszek i układanie krzyża z puszek po piwie to działanie "pozytywne".
Cytaty prosze.

Cytat:
"Słowa których nie wyraził" Wystarczy że je napisał
Stary, dobry Wislak68. Naprawde ponad 40 letni facet ma ochote bawic sie w takie cos?

Cytat:
Bo jako "patriota prawicowy" uważa że historię swojego kraju powinno się znać.
Cytaty poprosze odnosnie mojej wypowiedzy w ktorej stwierdzilem ze nie warto znac histori wlasnego kraju. A moze to byla kolejna nadinterpretacja twa?
Cytat:
i dali tym samym niekontrowersyjne zajęcia "nowoczesnym patriotom" zwalniając ich z obowiązku myślenia.
I to mowi gorliwy katolik
Cytat:
Bo zna historię i wie że podobne "nowoczesne patriotyzmy" serwowano już za Targowicy, powstań czy komunizmu.
No tak, poprostu zapomnialem. III RP jest kalka I RP z Epoki Saskiej; jestesmy kondominium Radziecko...ups, rosyjsko-niemieckim; za Tuska stalismy sie panstwem autorytarnym; itd., itp.

Taka rada ode mnie; zaloz firme, poprowadz ja do sukcesu, i plac podatki w Polsce; napewno bedzie to lepsze dla kraju niz modlenie sie pod krzyzem o (wolna?) Polske z Kaczynskim u wladzy.

Cytat:
Niestety to bobuś nie wie że Marszałek pomimo szeregu różnic nie odmawiał swoim oponentom z prawej strony patriotyzmu (nie raz zresztą współpracował z nimi dla dobra kraju).
I ty zarzucasz mi brak znajomosci historii? Sprawdz jaki stosunek mial marszalek Pilsudski do prawicy katolicko konserwatywnej. Sprawdz prosze.

Cytat:
W przeciwieństwie do wspomnianych wcześniej "nowoczesnych patriotów", których uważał za sowieckich agentów i z miejsca wsadzał chołotę do paki.
Po pierwsze; dalej nie rozumiesz co to znaczy nowoczensy patriotyzm. Kiepsko. Po drugie, slusznie robil wsadzajac radzieckich agentow do paki.
Cytat:
Pewnie zresztą się teraz biedak w grobie przewraca gdy widzi jak współcześni "nowocześni patrioci" próbują powoływać się na niego aby tłumaczyć że patriotą nie jest chrześcijanin czy sympatyk PiS .
O mysleniu potem prawi... Ten obrazek nie wyrazal tego ze sympatyk PiS czy chrzescijanin nie moze byc patriota. Jesli dla Ciebie to za trudne do zrozumienia, to udaj sie do kogos kto pomoze Ci wyjasnic sens przekazu tego obrazka.

Ciekawe czy Biblie tez doslownie bierzesz. Hej Wislaku68, w 7 dni stworzyc swiat. Niezle
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 08.01.2013 o godz. 14:54.