Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2013, 13:41
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze puenty Bobka podobaja sie Wislakowi68.
Nie tylko mnie . Całe forum rżało gdy przeczytało bobusiowe: Zasmieje sie teraz tak jak w filmach; buahahahahah! . Normalnie Rejs i odgłosy paszczowo-gębowe .
Cytat:
Dzieki Wislakowi68 dowiedzielismy sie ze sprzatanie po psie i kasowanie biletow to norma (no co ty ).
W Hiszpani zapewne nie.
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 wszystko, nawet "symboliczne" obrazki, bierze doslownie. Chcialoby sie rzec... obrazek symboliczny, no bo komu bedzie sie chcialo robic 157 ikonek; kazda ikonka z dwustronicowa instrukcja zapewne
A zatem elementy "nowoczesnego patriotyzmu" wskazane przez bobcia to tylko "symboliczne" obrazki. Wygląda na to że podobnie jak cała koncepcja "nowoczesnego patriotyzmu" .
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 ma problem z odroznianiem pozytywnych dzialan od negatywnych.
W przeciwieństwie do Bobka który wie że bicie staruszek i układanie krzyża z puszek po piwie to działanie "pozytywne".
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68, oprocz doslownego rozumienia metafor (Biblie tez doslownie bierzesz?), lubi wkladac interlokutorowi w usta slowa ktorych interlokutor nie wyrazil.
"Słowa których nie wyraził" Wystarczy że je napisał
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie wie kto to trockista.
Sądziłem że wiem, ale ze źródłem polemizował nie będę
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 zna duzo ciekawie i egzotycznie nazywajacych sie ludzi.
Bo jako "patriota prawicowy" uważa że historię swojego kraju powinno się znać. Szczególnie taką która ma wpływ na obecna rzeczywistość. "Nowoczesny patriota" natomiast, zamiast poznawać historię swojego kraju, ma zalecane sprzątać psie kupy i segregować odpady. Historię i politykę będą za niego robić ci, którzy wymyślili "nowoczesny patriotyzm" i dali tym samym niekontrowersyjne zajęcia "nowoczesnym patriotom" zwalniając ich z obowiązku myślenia.
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie rozumie pojecia "nowoczesny patriotyzm".
Rozumie znacznie lepiej niż bobuś. Bo zna historię i wie że podobne "nowoczesne patriotyzmy" serwowano już za Targowicy, powstań czy komunizmu. Bobek musi jeszcze do tak banalnej wiedzy dojrzeć. No ale jeśli szkolił się w trockistowskiej Hiszpani to trudno wymagać cudów.
Cytat:
Dowiedzielismy sie ze Wislak68 nie wie jaki stosunek do prawicy katolicko-konserwatywnej mial marszalek Pilsudski.
Niestety to bobuś nie wie że Marszałek pomimo szeregu różnic nie odmawiał swoim oponentom z prawej strony patriotyzmu (nie raz zresztą współpracował z nimi dla dobra kraju). W przeciwieństwie do wspomnianych wcześniej "nowoczesnych patriotów", których uważał za sowieckich agentów i z miejsca wsadzał chołotę do paki. Pewnie zresztą się teraz biedak w grobie przewraca gdy widzi jak współcześni "nowocześni patrioci" próbują powoływać się na niego aby tłumaczyć że patriotą nie jest chrześcijanin czy sympatyk PiS .
Cytat:
1) Co to jest patriotyzm wedlug Ciebie?
Nic skomplikowanego. Wystarczy zapoznać się z definicją podaną przez BBudowniczego
Cytat:
2) Czy jestes patriota?
To czy jestem patriota niech ocenią inni. Ja mogę napisać tylko tyle że staram się nim być.
Cytat:
3) Czy wyborca PO lub, o zgrozo, Palikota (!) moze byc patriota?
Może, jeśli jest nieświadomą niczego, sprowadzoną na manowcę owieczką. Jeśli jednak z pełną świadomością głosuje na ludzi dla których: "Konstytucja RP, flaga i godło to są symbole nacjonalizmu" i którzy chcą oddać Niemcom "pakiet większościowy w Europie" to jest patriotą dokładnie w tym samym sensie w jakim byli nimi: targowiczanie, dziennikarze gadzinówek wydawanych w GG czy komuniści.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.01.2013 o godz. 14:02.