Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2013, 11:07
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post

No to teraz jeszcze chcialbym sie dowiedziec trzech rzeczy;

3) Czy wyborca PO lub, o zgrozo, Palikota (!) moze byc patriota?

Dziekuje i pozdrawiam!

"Patriotyzm, postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyźnie oraz chęć ponoszenia za nią ofiar; pełna gotowość do jej obrony, w każdej chwili."

Palikot napisał(a):Wyświetl post
"Przyszedł czas, by powiedzieć Polakom, że muszą się wyrzec swojej polskości "

" Konstytucja RP, flaga i godło to są symbole nacjonalizmu, które często prowadzą do antagonizmów, a w konsekwencji do wojen - powiedział Janusz Palikot. - Konstytucja, godło i flaga nie są potrzebne ani Polsce, ani Włochom, Francuzom i innym państwo europy. Więcej zyskamy jeśli pozbędziemy się tych fałszywych symboli "

"Jestem za likwidacją wszystkich państw europejskich po to, żeby powstało jedno państwo europejskie, a nie oddzielne byty jak Niemcy, Francja, Polska"
" Patriotyzm oparty jest na poczuciu więzi społecznej, wspólnoty kulturowej oraz solidarności z własnym narodem i społecznością."

Palikot napisał(a):Wyświetl post
"Ja bym się znacznie lepiej czuł w państwie europejskim, mając za współziomków Niemców, Francuzów, niż w Polsce, mając was za współziomków"

" Tak być patriotą to być anty-Kaczyńskim. W mojej ocenie."
"Patriotyzm to również umiłowanie i pielęgnowanie narodowej tradycji, kultury czy języka."

Palikot, Kotliński napisał(a):Wyświetl post
" Przyszliśmy tu dziś zaprotestować stanowczo przeciwko tymczasowemu aresztowaniu pana, który rzucił żarówką z farbą w kierunku bohomazu na Jasnej Górze."

"Nie podzielam jej metod - przyjść właśnie tutaj w to przeklęte miejsce i oddać hołd faszyście i hitlerowcowi, jakim był Roman Dmowski".

"W krzyżu widzę symbol pisowski"
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"