Cytat:
|
wislaku68, lekow dzisiaj nie wzieles czy tak poprostu juz masz odkad PiS przegrywa kazda kolejna bitwe?
|
Dowcip i sarkazm powyższej wypowiedzi powalił mnie do tego stopnia że brakuje mi słów na jakąkolwiek odpowiedź. Pozostaje jedynie skorzystać z wcześniejszej błyskotliwej puenty autora zdania:
Zasmieje sie teraz tak jak w filmach; buahahahahah!
Cytat:
|
Patriotyzm powinien byc promowaniem pozytywnych dzialan; ochrona srodowiska, nie lamanie prawa, udzial w zyciu spoleczno-politycznym np. poprzez glosowanie itd., itp.
|
Czyli: sprzątanie po psie i kasowanie biletów wypadają ze standardu

Biorąc pod uwagę że jeszcze dobę temu konstytuowały definicję "nowoczesnego patriotyzmu" to ten Twój "patriotyzm" wydaje się być jakiś taki wyjątkowo amorficzny.

Wyjaśnij też proszę czy "
promowanie pozytywnych dzialan" obejmuje: bicie staruszek modlących się przed krzyżem, układanie krzyża z puszek po piwie, blokowanie "faszystowskiego" Marszu Niepodległości, zapraszanie siepaczy z Niemiec do bicia Polaków i parę tam takich innych.
Cytat:
|
Chodzenie do kosciola, czytanie gazety wyborczej, chwalenie Tuska, wierzenie w Rydzyka jedynego, itd., itp.; to nie sa dzialania ktore podpinaja sie pod patriotyzm.
|
Oprócz tego patriotami (nowoczesnymi) nie są (biorę z załączonego wcześniej obrazka): Jarosław Polskę zbaw (nowoczesny patriota nie głosuje na PiS), Tylko pod tym znakiem (nowoczesny patriota nie jest chrześcijaninem), Żydo-masono-komuna (ci nielubiacy UE) i Herezja smoleńska (nie wiedzący że to brzoza urwała skrzydło tutce). Zostają: palikocięta, lemingi, redaktorzy GW i wyedukowani w Hiszpani trockiści, którzy wymądrzają się na temat polskiego patriotyzmu, siedząc sobie wygodnie u Juana Carlosa.
Cytat:
|
Juz zrozumiales czy mam jeszcze raz napisac?
|
Napisz jeszcze raz. Najlepiej do Ro Mana. Jestem przekonany że znajdziecie wspólny język.
Cytat:
Tak swoja droga ironia jest ze wielu prawicowcow od "lewakow" krzyczy ciagle; Pilsudski, Pilsudski! Hehe, radze poczytac o tym jak marszalek prawice gnoil
|
Co prawda nie wiem kto to jest "
prawicowiec od "lewaków" natomiast biorąc pod uwagę to co Piłsudski zrobił z "nowoczesnymi patriotami" tamtych czasów (patrz: Gomułka, Szechter i inne Chabery), to na Twoim miejscu byłbym bardzo ostrożny w poszukiwaniu "drzazgi" w oczach bliźniego, bo belka tkwiąca w Twoim oku jest rozmiarów zupełnie monstrualnych.