Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2013, 22:55
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Na to wlasnie chcialem zwrocic uwage tym prostym obrazkiem. Patriotyzm to powinna byc promocja pozytywnych dzialan. Nie jakies ideologiczno-moralne dekalogi.
Nie moze byc tak ze jedynym modelem patrioty jest polak katolik konserwatysta.
Jak widac nie zrozumieli tego, bo doczepiaja sie co niektorzy o... 5 piw na obrazku czy o sprzatanie po psie
Powiedzial bym bobcio że uwagę zwróciłeś tak "z przytupem". Jak rozmiem w w kontekście podanych kryteriów we wspomniane "pozytywne patriotyczne działanie" i "nowy model patrioty" najlepiej wpisują się "bohaterzy" bijący babcie na Krakowskim Przedmieściu i układajacy krzyż z puszek po piwie.. Co prawda nie wiemy jak jest u nich z: płaceniem podatków, sprzątaniem po psie, głosowaniem (choć myślę że idol Janusz może na nich liczyć) , oszczędzaniem, segregowaniem, kasowanie i wspieraniem "kultury" ale pewne jest że: nie zamawiają 5 piw, nie popierają PiS, nie mają w domu krzyża, lubią UE i uważają że raport Milera jest cool. Nowocześni patrioci. Dokładnie tak samo jak kilkadziesiąt lat temu ojcowie: Michnika, Kwaśniewskiego, Łuczywo czy Borowskiego. Kwintesencja patriotyzmu. Sowieckiego.
W rzeczy samej bobciu, wyjątkowo trudno uwierzyć że ktoś uważający się za Polaka może tego nie rozumieć. Myślę ze powinienieś całkiem poważnie zastanowić się nad tą propozycją Arapaho: "Proponuje żebyś dolaczył do ekipy niejakiego RoMana - on na sąsiednim forum razem z kolegami własnie robi ankiety kto lubi Wyborczą i pluje na patriotyzm kibiców". Jestem przekonany że znajdziesz z redaktorem GW wspolny język i będzięcie mogli pogwarzyć o: sprzątaniu po psach, kasowaniu biletów, płaceniu podatków, oszczędzaniu, segregowaniu śmieci i "nowoczesnym patriotyźmie". Do towarzystwa wiślackiego bobciu niestety wybitnie nie pasujesz.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2013 o godz. 23:12.