Cytat:
|
napisalem; "Wrecz przeciwnie, patriotyzm jest bardzo pozytywnym zjawiskiem. Z tym ze nie o Wasz patriotyzm mi chodzi"
|
jak widać "nowoczesny patriotyzm" ma z patriotyzmem wspólnego tyle, co "demokracja socjalistyczna" z demokracją
Cytat:
"Dlaczego taki światły człowiek i "nowoczesny patriota" robi to wszystko z Hiszpanii "
"Dlaczego uważa że lepiej jest mu realizować "nowoczesny polski patriotyzm" w ogarniętej kryzysem Hiszpanii niż przyjechać na "zieloną wyspę" "
Moge Ci tez "logika klasyczna" chlasnac; bywaja razy gdy mysl do akcji nie prowadzi.
Mam szczera nadzieje ze tym razem probujac zrozumiec co do Ciebie napisalem nie utkniesz na 5 czy 10 slowku od lewej. Trzymam kciuki!
|
Jak rozumiem obawiasz się że ze swoją edukacją zdobytą w trockistowskiej Hiszpani zostałbyś zmiażdżony na polskim rynku pracy. Podzielam tę obawę. Prosiłbym jednak abyś będąc w tak niekomfortowej sytuacji, która (co w sumie zrozumiałe) może budzić w Tobie głęboką zawiść i frustrację, był uprzejmy ograniczyć swoje "dobre rady" dla rodaków (?) w kraju. Mam nadzieję że nawet Ty zrozumiesz że, jeśli nie ograniczysz tej w sumie żenujacej aktywności, pozostali użytkownicy wezmą Cię już nie tylko za pokemona, ale również za zawistnika i frustrata.
Cytat:
|
Argumentum ad personam; ot, domena ludzi ktorym brakuje racjonalnych argumentow.
|
Mam nadzieję że to: "
już Vincent zadba o to abyś ten problem bardzo szybko miał z głowy" wpasowuje się lepiej w Twoje gusty.
Cytat:
|
Wislaku68 juz Ci wyjasniam; podpunkt ten odnosi sie do dzialan w duchu poszanowania srodowiska przyrodniczego.
|
To jeszcze musisz to wyjaśnić Vincentowi. Bo mam wrażenie że ma plan zafundowania Ci takich oszczędności przy których "
dzialania w duchu poszanowania srodowiska przyrodniczego" będą Ci sie kojarzyć wyłącznie z filmem "Pokłosie".