Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.01.2013, 10:26
Savik napisał(a):Wyświetl post
Arti, Ty w to naprawdę wierzysz
Chciałbym się mylić - ale jakoś nie wierzę, że Kula nagle dostanie olśnienia trenerskiego. Dlaczego?
A dlatego, że nie pamiętam aby ktoś kto grał w rezerwach nagle przebojem wdarł się do I składu...., nie pamiętam, aby Nasze rezerwy młóciły wszystkich.....
A jeśli mówisz o najemnikach to na dobry żołd, bez patrzenie na inne rzeczy - to interesuje tylko graczy typu Iliev czy Jaliens., chociaż i tak wątpię czy jakby, nie osoba ówczesnego Trenera to chcieliby pobierać nasz żołd, takich piłkarzy chcesz w Wiśle, kończących karierę, albo nieudaczników mających na wszystko wyjebane
Z piłkarzami jest tak jak z innymi ludźmi, jeśli jesteś dobry masz dobrą pracę i jak ją zmieniasz to tylko na lepszą, a lepszą to nie tam gdzie Ci zapłacą dwa razy więcej, tylko ta gdzie Ci dwa razy więcej zapłacą i jeszcze po niej możesz mieć perspektywę lepszej pracy....Wg mnie żeby być atrakcyjnym pracodawcą (a tu dużą rolę odgrywa osoba Trenera), trzeba nie tylko dobrze płacić, ale też gwarantować perspektywę rozwoju, bo inaczej każdy wartościowy piłkarz, który ma wybór (a wartościowi go mają), pójdzie gdzie indziej....
Ogólnie jestem w tym momencie za tym żeby jeśli w klubie zdecydowano, że Kula ma zostać to dać Mu spokój do wiosny i zobaczyć co się dzieje. A główna przyczyna degrengolady to i tak dla mnie demoralizujący burdel organizacyjny w klubie.
ME zdobyła kiedyś 1 i 2 miejsce inna rzecz, że ze sporą pomocą grajków 1 drużyny.
Nikt się nie wdarł bo np. był Jirsak za 700euro i taki sam Mączyński... no to trzeba było ciągnąć przez 5 lat bezbarwnego Czecha boby się Cupiał w.urwił za wyrzucone w błoto pieniądze. Był Trela, ale... teraz solidnie broni w Piaście. Byli pewnie i inni, ale lepiej kupić wyjadacza i zarobić na boku.
Ja chcę (marzę) żeby struktura osobowa była taka jak za Kasperczaka 1 =w większości utalentowani, rozwojowi Polacy + 3-4 stranieri podnoszących poziom (Uche, Cantoro, powiedzmy że Nikola) albo za Skorży w 2007 - choć to już była słabsza drużyna. No ale to tylko marzenia na ten moment...
1. Kultura organizacyjna (Prezes, zarząd, organizacja, finanse itd.)
2. Pracownicy (trener, służby medyczne itp.)
3. Kopacze
Taka z grubsza jest hierachia wg mnie. Więc jak pkt 1 leży to mała szansa, że reszta da radę itd.
Odpowiedz cytując