W ramach porownawczych polecam wycieczke do Koreii Polnocnej. Ewentualnie mozecie wybrac wersje light, i udac sie na Kube.
Mysle ze po takich wojazach nie powinno byc juz problemow z identyfikacja rezimow
Drozd
Cytat:
Druga sprawa, gdzie to niby w mojej poprzedniej wypowiedzi brakuje sensu? Wiem, że pytanie o sens leminga to jak gadanie ze ślepym o kolorach, ale zaryzykuję
|
"Wierzę w Boga wszechmogącego stworzyciela nieba i ziemi, wszystkich rzeczy widzialnych i niewidzialnych z prostej przyczyny. Nie ma innego logicznego wyjaśnienia tego chwiejnego, a zarazem stabilnego status quo które pozwala ludziom żyć, ziemi trwać, a niebu wirować od dnia stworzenia, aż do skończenia świata.
Można oczywiście uważać że to tylko zbieg okoliczności. Jakież to jednak naiwne i niestety typowe dla osobników z gładką korą. "
To uwazasz za sensowna odpowiedz? Nauka juz dawno zna mechanizmy ktore pozwalaja ludziom zyc a Ziemi trwac. Ba, zna nawet czas kiedy Ziemia przestanie trwac i w jaki sposob to sie stanie. Nie wiem natomiast co miales na mysli " a niebu wirowac". Chodzi Ci o "przesuwajace sie" po niebie gwiazdy?
Oczywiscie, religia nie opiera sie na nauce. Tyle ze wiesz, jak w XXI wieku ocierasz sie o plaska Ziemie, to jakos tak smiesznie to sie czyta.
P.S
Taka mnie naszla teraz refleksja; gatunek ludzki liczy okolo 2,4 milionow lat; takie dinozaury sobie harcowaly przez ponad 160 mln lat; historie zycia na ziemi liczymy juz w miliardach lat; no i to wszystko specjalnie dla Nas bylo tworzone