Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2013, 12:15
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Drozd nadaje jak katarynka o lemingach; o ludziach ktorzy nie mysla samodzielnie, o ludziach ktorzy powielaja bez analizowania, itd.
No to chcialem sprawdzic Drozda i poprosilem go o w miare sensowne wyjasnienie dlaczego wierzy. Napisalem ze wyjasnienie ma byc logiczne/sensowne bo znajac Drozda zaraz by mi wkleil fragment stworzenia swiata z Bibli oraz portret Boga

Wystarczylo napisac ze logiczne czy tez naukowe fakty do niego nie przemawiaja bo jego religijnosc opiera sie na wiarze (tak jak Religie zreszta) i bla bla bla; cos w tym stylu. Chodzilo mi by ta jego odpowiedz byla choc troche sensowna i napisana wlasnymi slowami. Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska
Bobku sprawdzać to sobie możesz czy czasem nie popuściłeś, radziłbym Ci robić to często. Różnica między lemingami i myślącymi polega na tym, że myślący jak coś wyjaśnia to rozumie, że wyjaśnienie powinno być logiczne i sensowne, natomiast leming choćby cały czas wspominał o sensie i logice nie ma najmniejszego pojęcia co te słowa znaczą. Dałeś na to Bobku koronny dowód swoją "postawą".

A jakież to Bobku naukowe fakty przeczą istnieniu Boga? Bardzo jestem ciekawy wyjaśnienia

Druga sprawa, gdzie to niby w mojej poprzedniej wypowiedzi brakuje sensu? Wiem, że pytanie o sens leminga to jak gadanie ze ślepym o kolorach, ale zaryzykuję

Oczywiscie nie byla, bo ten wkleja fragment modlitwy, a potem wykazuje przeogromne braki edukacyjne. Jakby sie cofnal jeszcze troche to napisalby ze Ziemia jest plaska - Bobuś ten "fragment modlitwy" to opis Boga żebyś wiedział o kim mówimy. A reszty pewnie zwyczajnie nie kumasz i tu masz rację edukacja zaszwankowała tyle że nie w moim przypadku.
Hej Nasz TS !!