Do tej pory nie brałem udziału w tej corocznej "imprezie", ale skoro kilka Osób moje wypociny raczyło dostrzec (za co serdecznie dziękuję i czuję się wyróżniony) to by oznaczało, że forum powoli się zwija (choć jest tutaj jeszcze parę Osób z którymi pogwarzyć można z przyjemnością), więc być może czas na takie podsumowania nadszedł
Najlepszy forumowicz: Arapaho, Bóg Trybun (objawion), Ela, wolfy, RoS [za Typera]
Miss forum: Ela
Innowierca: 022
Żartowniś: wolfy, gigant [choć czasem nadużywa swojego talentu w tematach o których ma raczej blade pojęcie]
Najmądrzejsze posty: Arapaho, BBudowniczy, Bóg Trybun (objawion), Ela, Kocur, Mareq [zazwyczaj nie zgadzam się z gościem, ale cenię za zdolności polemiczne, umiejętność argumentowania i przyznam orientację w tematach UE - choć w moim odczuciu jest nią zbytnio zauroczony], Pablo84, serek.c2, Wiślak68, wolfy
Debiut roku (nowy, który zwrócił Twoją uwagę w toku forumowych dyskusji): jakoś nic nie rzuciło się na oczy
Największy awans (osoba, która zdecydowanie polepszyła jakoś postów swojego autorstwa): Jaroo1
Zaginiony w akcji (user, który tylko z sobie lub wszystkim znanych powodów, przepadł w cieniu internetowego świata lub ustąpił miejsca bardziej aktywnym): Cóż wielu sensowych userów zniknęło, niektórzy swoje zniknięcie zapowiedzieli i uargumentowali. Brakuje mi tutaj m.in. Usia, Wormala, Emsiego, rwd, Wilka, Oltschoola
1q2 [choć raczej w wielu sprawach się nie zgadzaliśmy dało się z Nim pogwarzyć na poziomie i za to Go ceniłem], Dorotja i wielu, wielu innych.
Pokemon = Potomek Neostrady = żenada: niestety coraz ich więcej na tym forum
Szpen, AS82, Sialalala, cortezz, pysio, Bobek90, emj10
Nadzieja forum (ktoś, kto w przyszłych miesiącach wniesie na forum coś świeżego i sensownego w dyskusjach): Jaroo1 [coraz częściej z przyjemnością czyta się Jego posty, choć czasem jeszcze błądzi, ale to zapewne wina młodzieńczego wieku]
Najbardziej druzgocący post (oczywiście w sensie negatywnym): patrz poniżej dwie kategorie
Najweselszy post:
Najgłupszy post:
Znalazłoby się tego sporo wśród "tfu-rczości" w/w pokemonów, ale od jakiegoś czasu o palmę pierwszeństwa dobija się wśród nich Szpen. Z góry przepraszam za żenujące cytaty, ale takim sformułowaniem tejże kategorii sami się o to prosiliście
Szpen napisał(a):
|
[...] Kawalerzy z PiSu, którzy moczą się nocami i walą gruchę niszcząc tysiące plemników w prześcieradle. Śmiech na sali. [...]
|
Szpen napisał(a):
[...] Zabijanie czego? Plemnika? Ile razy strzeliłeś w prześcieradło i zmarnowałeś towar. Sam zgłosisz się na policję, czy mam wezwać? Plemnik to nie zarodek, zarodek to nie człowiek.
Jest taki dowcip:
Stanąłem wczoraj przed rodzicami mojej dziewczyny.
- Usiądźcie. Wiem, że to może być ciężkie. Straciliśmy dziecko.
- Co?! Nie wiedzieliśmy nawet, że nasza córka jest w ciąży. Kiedy miał być poród?
- Za 9 miesięcy.
- Co?! Jak to możliwe?
- Dzisiaj skończyłem na jej piersiach.
Do pierdla? [...]
|
Szpen napisał(a):
[...] po pierwsze nie chwaliłem, tylko informowałem. Nie mam w zwyczaju się chwalić. Jestem na etacie i prowadzę biznes razem z żoną.
bingo.
Panowie, o czym my mówimy. Byłem po śniadanie w Biedronce , wisi kartka, że szukają pracowników. 2150 zł plus socjal (nie wiem jaki). Czyli 500 euro brutto miesięcznie. Radzę Jedrkowi 76 zmienić pracę, bo albo jest dymany przez pracodawce, albo jest kompletnym jełopem i nawet do roboty w Biedzie się nie łapie.
jeszcze raz powtórzę, średnie liczy się dla pracowników w przedsiębiorstwach. Dla 4,5 miliona Polaków. W sumie w gospodarce pracuje 16 mln. Czyli te 800 euro zarabia 25% społeczeństwa pracującego.. Nie twierdzę, że ludzie zarabiają mniej, choćby w kilkuhektarowym rolnictwie. .
I jeszcze jedno. Jak ktoś kończy humanistykę i całe swoje życie rozkładał Homera czy Mickiewicza zamiast ciągów Fibonacciego czy praw fizyki to nie ma prawa się krzywić, że w dzisiejszych czasach ma problem z pracą i zarobkami.
|
Nawiasem mówiąc współczuję małżonce tego typa (jeśli rzeczywiście Ją ma).
Najmądrzejszy post:
Rozmywacz pozytywny (ten, który choć pisze nie na temat, to lubisz jego wpisy czytać):
Rozmywacz negatywny (odwrotność pana powyżej): Kamyk
Najlepszy moderator: WISŁAZWE, FraMat
Najgorszy moderator:
Najlepszy temat (wątek, który wielokrotnie odwiedzasz i, w którym często przedstawiasz swoje zdanie): Boks, polityczny, Historia Wisły, II wojna światowa - temat historyczny (szkoda, że spadł tak nisko), Typer
Najlepszy podpis (tekst pod postem lub sygnatura, która podoba ci się najbardziej): Tomo rzeczywiście ma przepiękny i jakże głęboki podpis
Wyróżnienie (Ktoś lub coś, co warto zapamiętać w 2012 roku): Arapaho za ogarnięcie działalności Wiślackich Patriotów. Dla Przyjaciół, których dzięki tejże działalności miałem przyjemność poznać. Dla Osób, które tą działalność WP wsparły i wspierają pomimo trendu mainstreamu próbującego nam wciskać, że patriotyzm jest passe, próbującego w ogóle pomijać i eliminować słowo "patriotyzm" niczym bluzg jakiś (tutaj szczególne pozdrowienia dla wybiórczych dziennikarzyn, którzy zareklamowali nasze spotkania z IPN-em - Ahoy-e nie zapominajcie o Nas

).
Chciałbym także docenić tutaj robotę Kogoś niespotykanie skromnego, cichego, a zarazem niczym mrówka pracowitego Historyka - Pawła (zapewne nie życzyłby sobie, abym Jego pełne dane podawał na forum). Człowieka, który Jest mózgiem strony Historia Wisły, a zarazem autorem książki bliskiej sercu każdego Wiślaka. Do tego niedawno dzięki własnemu szperaniu w archiwach (bo przecież nie od Niego - jak wspomniałem niespotykanie skromnego Człowieka) dowiedziałem się, że w czasach próby wykazał się odwagą i działał w nowohuckich strukturach FMW. Paweł szacunek wielki dla Ciebie i dla Osób, które współtworzą stronę HistoriaWisły (przynajmniej na tyle na ile się orientuję) Zdzisa, Gordiana, Tomka, Franka(?), Dorotji.
Zwycięstwo w derbach.
Wyróżnienie in minus - ministra Mucha (pomijając znajomość lig hokejowych i sposobu doboru drużyn rywalizujących o SP), za spier.olenie nam super wyjazdu na mecz o puchar (skoro tak go olewają, że przerzucają organizację tegoż meczu jak rozgrzany kartofel - to nie może on być "super").