Wyświetl pojedynczy post
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2012, 12:07
Bobek90 napisał(a):Wyświetl post
Arapaho, od jakiegos czasu zastanawiam sie kto jest bardziej betonowy; ty czy Drozd. Myslalem ze Drozd, az ty tu nagle znowu zaczeles bazgrolic... Definitywnie, nie ulatwiasz mi sprawy
miło mi ze poświęciłeś mojej skromnej osobie chwilę swojego oświeconego umysłu i raczyłeś o mnie pomyśleć. Ja takich watpliwości nie mam AS82 i Szpen zdystanowali cię znacznie z czego mógłbym wnioskowac że ich lemingoza jest w stanie zaawansowanym a twoja w stanie początkowym. Ale mogę się w tej kwestii bardzo mylić ,nad czym usilnie pracujesz

Nie wiem czy Napoleon byl drugim najlepszym strategiem w dziejach historii czy tez dziesiatym; wiem natomiast ze tez sie mylil, czasami dosc okrutnie. Patrz; marsz na Rosje.
Akurat marsz na Rosję ne był pomyłką - bez jej pokonania wojna w Europie nie mogła się skończyć. Błędy były inne co nie zmienia faktu że trudno sie z nie zgodzić że lepszy przecietny szcześciarz niz genialny pechowiec.Nieprawdaż ?

Ale wracajac do meritum; obecny kryzys ma sie tak do braku szczescia jak intelekt Einsteina, Zyda, do intelektu Arapaho. I powiem Ci cos jeszcze; w tajemnicy; kryzys 2008-2012 jest niezalezny od polskich wyborow.

Czy to z Tuskiem czy to z Kaczynskim; kryzys swiatowy bylby.
Błysnąłeś wiedza z zakresu ekonomi jak raca na meczu . Różnica tak że twój błysk geniuszu dużo szybciej zgasł. Otóż mój drogi jak chcesz dowiedzieć się kiedy buduje sie potegi ekonomiczne - polecam książkę Warenna Buffeta. W skrócie buduje się w czasach kryzysów, spadków, rzezi na giełdach. Teraz jest/był czas na zakup stosunkowo tanich ale zaawansowanych techologi, przejmowania banków, fabryk, wchodzenia w konsorcja z podupadającymi zachodnimi koncernami na preferencyjnych warunkach, wspierania polskich firm w konkurencji europejskiej. Jak ten mityczny kryzys światowy się skończy - akurat ciekawi mnie kiedy gdyż jak narazie to podaje się Europie kroplówkę a moim skromnym zdaniem to nie jest skuteczny lek na jej problemy - to Polska będzie w jeszcze większej dupie niż jest .Pewnie nie słyszaleś ( w Koszernej tego nie piszą,wiem) że Kaczor planowal zbudować np. odpowiednik Doliny Krzemowej wzdłuż autostrady Katowice-Wrocław- gdyby nie lemingi takie jak ty byłaby - szansa na rozwój polskiej nauki i przedsiebiorstw- a tak mamy k....a ZIELONA WYSPE - i zwalniaja tysiące ludzi z fabryk włoskich,hinduskich i ajzatyckich.Ale co to dla ciebie .Ważne że Kaczor nie rządzi.Nie?

P.S
Hmm, a moze ty za szczescie uznajesz wyborcze porazki Kaczynskiego w ostatnich latach. Skoro pelnic kadencje w czasach kryzysu jest oznaka braku szczescia, to moze nie pelnic tej kadencji w czasach kryzysu to oznaka szczescia?
Widzisz to jest tak że przynajmniej ja nie mam daru przepowiadania alternatywnej przyszłości więc nie wiem co by było gdyby- mogę się opierać na skuteczności działania w czasie kiedy rządzil i na planach które miał i z tego dopiero wysnuwać wnioski . Wiem jedno że JK to osoba która jest uczciwa,pronarodowa i nieszablonowa i w tym upatruje możlwości reform w kraju na które nie stać strony ogólnie zwanej komunistyczno-okragłostołowej kierującej się 1.sondażami, 2.oczekiwaniami w stosunku do nich przez elity i media zachodnie (czasem wschodnie).
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 28.12.2012 o godz. 12:09.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej