|
Wszem i wobec Jacek Bednarz głosi o kłopotach finansowych i o konieczności zaciskania pasa jeszcze przynajmniej przez pół roku. Jednocześnie pojawiają się plotki o tym, iż Bogusław Cupiał będzie próbował jeszcze raz zawalczyć o "wymarzoną Ligę Mistrzów. Zbliża się kolejne okienko transferowe. Okienko pod tytułem: "każdy może odejść...". Budzi to kontrowersje, ale może wyjść klubowi na dobre. Oczyścimy szatnię z piłkarskiego szrotu oraz piłkarzyków bez ambicji. Zaczynając od bramkarzy Milan Jovanić opuścił klub mimo wszystko bezprawnie powinien poczekać na decyzję UEFA. Bramkarz to żaden i zasadniczo cieszę się że odchodzi. Lecz profesjonalny klub nie może pozwolić na taką samowolkę piłkarzy. Sergei Pareiko prochu już raczej nie wymyśli, więc w czerwcu raczej powinien pożegnać się z drużyną. W obronie począwszy od prawej strony mamy Jaliensa i Burligę z wygasającymi w czerwcu umowami. Co do Q to decyzja jest oczywista. Co do Łukasza to jestem za przedłużeniem umowy. Umowa z końcem czerwca wygasa Michałowi Czekajowi i także w tym przypadku jestem za przedłużeniem. Umowa do końca sezonu obowiązuje także Jana Frederiksena i tu także nie ma wątpliwości iż nie należy by przedłużać umowy. W pomocy umowy kończą się dwóm wiekowym zawodnikom Ivicy Ilievowi i Radkowi Sobolewskiemu. Ivica już podjął decyzję o zakończeniu kariery, więc tu także sytuacja jest jasna. Natomiast Sobolowi zaproponowałbym kolejną roczną umowę. Umowa kończy się także Alanowi Urydze. Ten osiemnastolatek może grać zarówno jako def pom jak i jako stoper. W ataku mamy Daniela Sikorskiego i Rommela Quito. Danielowi w czerwcu kończy się kontrakt, a Rommelowi wygasa okres wypożyczenia. Obydwóch należy pożegnać. Dobrze by było gdyby Q, Jana i Quito udało pożegnać się już teraz poprzez rozwiązanie kontraktów za porozumieniem stron. Natomiast Ivicy i Sergeiowi powinno się zaoferować rolę scoutów. Powinniśmy dać szansę pokazania się młodzieży. Co do wzmocnień uzupełnień składu to poprzestać na powrotach z wypożyczeń Bruda, Nalepy i Małeckiego. Jeśli znajdzie się chętny na Chaveza, Genkova czy też macierzysty klub zgodzi się na wcześniejsze zakończenie wypożyczenia Rommela to należy przystać na ich odejście. No i jeszcze sprawa Łukasza G. podobno są dowody na czynny udział Orbita w kupowaniu meczów przez GKS Bełchatów, a więc należy wypie.dolić go dyscyplinarnie i jeszcze wytoczyć proces o narażenie na straty wizerunkowe.
Powód: Łukasz G.
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 27.12.2012 o godz. 22:49.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a): 
|
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.
|
|