Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.12.2012, 22:25
sambo napisał(a):Wyświetl post

Ta mapa wynika z braku społecznej kontroli nad jednostkami a stało się tak w wyniku pomieszania struktury społecznej. Tamte społeczeństwa powstały przypadkowo, bez tradycji, bez hierarchii społeczno-moralnej dlatego tam gości permisywizm, oderwanie od zwyczajów i luźne zachowanie.

Dlatego też te społeczeństwa głosowały i będą głosowały na takie ugrupowania, które ten permisywizm oddają.
Doszedłem w swoim czasie do podobnych wniosków.Na terenach, gdzie mieszka ludnośc zasiedziała od pokoleń, tendencje wyborcze są zauważalnie inne niż na terenach zasiedlonych w sporej części lub większości przez mieszankę ludności napływowej po 1945 roku (w niemałej części przez zabużan w Kresów). Taki sobie żarcik historii - większośc potomków ludzi, którzy przed wojną mieszkali za Bugiem, mieszka teraz na ziemiach Zachodnich/ Północnych. Na ok 1,8 mln Polaków przesiedlonych z Kresów Wschodnich do Polski do 1950 r, ok 1,5 mln wylądowało właśnie tam. Jak ktoś jest zainteresowany, odeślę do stosownych publikacji.

Ludnośc zamieszkała od urodzenia (stan na 1970 r.)

Wynik wyborów (2011 r.)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
a czyj to dziadzio woził SS-manów w czasie wojny ?
http://www.youtube.com/watch?v=pdZ-bUNcm58
Już kiedyś było - ten "dziadzio" nie ma nic wspólnego z Tuskiem. Chociaż podobieństwo jest uderzające
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"