|
Bobek- najlepiej zaszufladkować pewną grupę ludzi.Pomagają w tym spece od rządowego wizerunku- nie mniej jednak każdy swój rozum ma, który podpowiada, pomimo różnić świadopoglądowych- czy wszystko "trzyma się kupy.
Mam wrażenie, że rządowy PR zrobił dobrą robotę.Ci co mieli głosować na PO- Uwierzyli że są "młodzi inteligentni z większych miejscowości" więc dlaczego niby to mają słuchać "moherów, katoli, faszytów, antysemitów i kiboli". Nie widzisz tego?
Kłopot w tym, że to mohery tłumaczą cierpliwie,robią mrówczą robotę często się nią nie chwaląc wbrew temu co powszechnie nakazane jest przez tzw "autorytety"- często typy Wojewódzki, który polską flagę wkłada w odchody, Lis`a lub np Wałęsę.Do tego dochodzą coraz częściej ataki na kościół i to dla mnie w niezrozumiały powód.Ani nie było jakiegoś grubego skandalu ani wydarzenia,a cały czas dodaje się oliwy.
Nie pamiętam kto powiedział lub napisał o tym, co trzeba zrobić by zniszczyć tożsamość narodową- czyli to, dzięki czemu instniejemy mimo utrat niepodległości i wymazywaniu nasz z map świata. Było m.in o zlikwidowani religii, wprowadzenie podziałów społeczeństwa i coś tam jeszcze. Dziwnym zbiegiem okoliczności tą drogą ciągle podążamy i cały swój los uzależniamy od Uni.A co będzie gdy Unia przestanie istniejć?Mało było takich przypadków w przeszłości?
Edit:
Nie Drozd nie 30 cm brzoza. Najbardziej jest dla mnie absurdalna wartość" OD 30 do 40" . "WIDEŁKI" Ku...a w roślnie, która rzekomo spowodowała katastrofę lotniczą najważniejszych ludzi w Państwie. Te widełki (30-40 cm) to dla mnie najbardziej wymowny symbol "profesjonalizmu" ludzi kierujących tym śledztwem.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 25.12.2012 o godz. 20:20.
|