AS82 napisał(a):

Wiadomo ,że polski ustrój polityczny nie jest doskonały : Sądy są opieszałe , administracja przerośnieta i nie działa jak powinna ,taka a nie inna Słuzba Zdrowia itp. ale ci ludzie nie krytykują obecnie rządzacych z tych powodów, tylko z powodów ,które zamiescilem w pierwszym poscie co jest bzdurą i trąca o paranoje.
O Starucha sie zakladal nie bede bo nie mam wgladu do jego aktu oskarzenia ,ale z tego co mi wiadomo ma on zarzuty zwiazane z tak zwana dziesioną i do tego dochodzą narkotyki .To czy go ostatecznie wybronią w Strasburgu , nie wiem , byc może jeśli np. PIS z Gazeta Polska zrobią ze Starucha kolejny motyw przewodni dla swojego funkcjonowania , jak zrobili ze Smoleńskiem , to być może bedzie kolejny serial pt. "Staruch - wiezien polityczny"
|
Tylko wieszisz, Tobie może się wydawać, że to wszystko slogany i brednie o tym "więźniu politycznym".Okazać się może, że to po prostu brutalna prawda. O wszystkim zdecyduje sąd. Żeby nie było - on też święty nie jest, ale postępowanie z tego co wiem toczy się o "narkotyki". Świadek koronny zesnał, który teraz dodatkowo mataczy.
Widzisz, afera z Amber Gold,prowadzenie śledztwa Smoleńskiego rzuca pewne światło na polski wymiar sprawiedliwości jak i organy ścigania.Dochodzą do tego pewne bardzo ciekawe ekscesy policji na np marszu niedpodległości. Dziwisz się dlaczego ludzie zwyczajnie nie mają zaufania do organów tego kraju?