Wyświetl pojedynczy post
ADAMIAKOWA
Junior Member

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2012, 12:42
nie uważam żeby pan Cupiał był skąpiradłem, nie powinniśmy tak o nim mówić bo to dzięki niemu istniejemy i możemy się cieszyć z tych tytułów... jedno co można i powinniśmy zarzucać Cupiałowi to to ze nie widzi zmiany sytuacji na rynku piłkarskim... a mianowicie ze nie kupi się już wartościowych piłkarzy za małe pieniądze... wiec skąd ich brać? no logika podpowiada ze klub piłkarski jest miejscem gdzie się trenuje piłkarzy... pan Cupiał twierdzi ze menadżerowie będą podkupywać tych piłkarzy... a teraz co robią sprzedają chujowych piłkarzy za masę kasy i negocjują ogromne kontrakty dla nich w wyniku czego klub nie ma w ogóle pożytku z nich a z drugiej strony rośnie dziura budżetowa... ostatnie dwa sezony a w szczególności ten jest żywym namacalnym przykładem na to... a jak wszystko zaczyna przez tych graczy się sypać to uciekają rozwiązują kontrakty i jeszcze maja roszczenia... to jest szczyt bezczelności...
argument ze w Polsce managerowie to zwykli złodzieje którzy tylko chcą kasę i w dupie maja dobro ludzi z którymi współpracują (kluby i sami zawodnicy), jest zarówno przeciw akademii jak i argumentem za nią... moim zdaniem działacze Wisły powinni sobie odpowiedzieć na ważne pytanie jak się widza za 5 lat... da się sezon 2 kupować nowa jedenastka... aktualnie nie mamy żadnych wychowanków żadnych... każdy klub w Polsce bazuje na wychowankach jedni bardziej (Legia) inni mniej. A my kupujemy za masę kasy i opłacamy ogromne kontrakty... ale te parę milionów na szkolenie które zapewni wychowanków i w perspektywie czasu dochód z ich sprzedaży to skąpimy... widzę tez tutaj role ludzi bezpośrednio z klubu którzy może przygotowali by taki projekt takiej szkółki opracowali zasady współpracy z młodymi chłopakami pojechali do warszawy albo inne miejsca tego typu w Europie i zebrali jakieś doświadczenie bo mam wrażenie ze komuś zależy na tym żeby ta sytuacja z kupowaniem i opłacaniem pseudo gwiazd wysokimi kontraktami leży i nie chce zmian... nie wiem kto doradza panu cupalowi w tej kwestii ale radze aby zmienił doradców a jak nie to niech da sobie spokój bo szkoda pieniędzy nerwów jego i wszystkich kibiców...

p.s. Wesołych świat dla wszystkich Wiślaków!!
Odpowiedz cytując