Wyświetl pojedynczy post
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2012, 12:35
Myślę, że gdyby w zarządzie klubu była jakakolwiek kultura to i hopotetyczni wychowankowie akademii mieli by szanse na pozostanie dłużej w klubie. Tylko chodzi o to, że ten musiałby coś zrobić żeby i adepci i ich rodzicie docenili to. Nie wiem np zapewnić im jakąś edukacje poza piłkarską. Z tego co się czyta o akademii barcy to tam jest normą bodajże.
Ale żeby coś takiego wypaliło trzeba by było odpowiednich ludzi zatrudnić, a o to ciężko. Bo człowiek z dość sporym doświadczeniem i odpowiednim KNOW-HOW został zastąpiony przez Łysego Legionistę.

I jak już pisałem wcześniej kiedyś tam gdzieś tam ... nie rozumiem po kiego uja została rozwiana w cztery strony siatka skoutów powstała za znienawidzonego holendra ? Można było ją dalej rozwijać, a nie ciąć koszty jej rozwiązywanie. Zamiast tego dołożyć jeszcze parę złotych otworzyć dwie kasy biletowe więcej i poprawić catering.

Inna sprawa niepoprawni pesymiści mówiący, że Milik i Wolski to takie kwiatki co kwitną raz na sto lat. Gówno prawda takich chłopaków są setki, tysiące tylko przez to, że nikt nie chce im dać szansy się marnują. Po prostu nie mają gdzie się rozwijać i zamiast poświecić się karierze piłkarskiej wolą ćpać, chlać i wyrywać dupy z kolegami po baletach.

Akademia nic nie da, Ci co to piszą żyją w jakimś dziwnym świecie do którego chyba światło dochodzi tylko w trzecią niedziele lipca w dodatku jeśli data jest nieparzysta.

Jak najbardziej powinno się zainwestować nie tylko w bazę ale i w tą mityczną akademię.
Nie jestem z Krakowa, ale czytałem, że Hutnik ma fajną bazę treningową która ponoć się tam marnuje.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując