Wyświetl pojedynczy post
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2012, 11:53
Barti napisał(a):Wyświetl post
Cytuję za historiawisly.pl: "Karierę dyplomaty rozpoczął z "grubej rury". - Zacząłem w Moskwie i tam szlifowałem się jako dyplomata." to nie zbieżność nazwisk tylko fakty. Jeśli chodzi o ubecką przeszłość tego człowieka - sam powinien się do tego odnieść na łamach prasy. Niech odniesie się do tego co napisała GP, która wyraźnie twierdzi że chodzi o byłego prezesa Wisły Kraków. Jeżeli był pracownikiem departamentu IV MSW, to niech się wycofuje jak najszybciej i nie hańbi wiślackiej przeszłości i nazwisk tych Wiślaków, którzy zginęli w Charkowie i Katyniu.
Cytat:
Odpowiedź Tadeusza Czerwińskiego na stwierdzenia naruszające jego dobra osobiste zawarte w artykule prasowym pt. “Esbeckie mataczenie prezesa” opublikowanym 28.08.2006 r.:

“Moje dobra osobiste naruszone zostały w zawartym w w/w artykule stwierdzeniem, iż byłem funkcjonariuszem SB oraz funkcjonariuszem grupy “D” z departamentu IV MSW powołanej do walki z Kościołem. Oświadczam, że informacje te są nieprawdziwe i nigdy nie byłem ani funkcjonariuszem SB, ani funkcjonariuszem grupy “D” z departamentu IV MSW powołanej do walki z Kościołem. Zamieszczone przez autora artykułu stwierdzenia stanowią niezgodne z prawdą pomówienia.”
Mówisz- masz
Odpowiedz cytując