Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2012, 11:16
8samuraj napisał(a):Wyświetl post
Początek roku 2013 przyniesie zmiany w Wiśle Kraków. Informowaliśmy wczoraj, że do klubu wraca Tadeusz Czerwiński, który ma wejść do rady nadzorczej. To jasny sygnał, iż właściciel Wisły Bogusław Cupiał odzyskuje zapał do budowy silnego klubu i silnej drużyny.

http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...akow,id,t.html
Ja bym nie chciał, żeby on odzyskiwał zapał budowy wielkiej Wisły, ja bym chciał żeby boisko treningowe zbudował.
Choćby jedno.
Bo jak jego zapał ma przejawić się w pożyczeniu kolejnej kwoty za którą kupimy wymysły łysego i Zdzicha
to może niech pozostanie zniechęcony.

Jeżeli to prawda, to widać, że Cupiał ogarnia krakowską rzeczywistość o dwa poziomy wyżej niż łysy, który twierdzi, że żadnej bomby z kibicami nie ma. Wizja trzech tysięcy na trybunach (a może lepiej strata kilkuset tysiecy na każdym meczu) robi swoje.
Czerwiński, pomimo jego przeszłości, ma zapewne załagodzić konflikt z trybunami. Co zapewne nie uda się nikomu z obecnych włodarzy spółki. Każdy kto go pamięta wie, że to możliwe.

Ale jak dla mnie nie jest to żaden sygnał, że generalnie polityka spółki się zmienia. Ot, zabieg taktyczny.
Ale oczywiście z góry nie można nic zadekretować i może się miło rozczaruje. W każdym razie trzeba mu życzyć powodzenia.
Odpowiedz cytując