Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2012, 12:27
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Problem jest taki, że ekspertami od zamachów są tylko eksperci i posłowie jednej partii, badający "zamach" po raz który przypomnij? Pierwszy, drugi, czy trzeci?
Masz coś konkretnego do powiedzenia w kwestii wypowiedzi dr Laska?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawy artykuł przetłumaczony z niemieckiego Die Zeit:

http://tygodniklisickiego.pl/wszyscy...zani-die-zeit/

DieZeit napisał(a):Wyświetl post
Ale że wydawca spotyka się w nocy z rzecznikiem prasowym rządu, że w ciągu 48 godzin zwolnione zostaje całe kierownictwo gazety – to wzbudza podejrzenia w każdym, kto od zawsze powątpiewa w polityczną niezależność wydawcy. Gdy ukazał się tekst Gmyza, prokuratura natychmiast dementowała: na wraku mogły wprawdzie występować „wysokoenergetyczne cząstki”, które mogłyby zostać zinterpretowane jako TNT, ale w rzeczywistości nimi nie są. Będzie to można ostatecznie potwierdzić dopiero w ciągu pół roku. Próbki ciągle są przetrzymywane w Rosji. (...)

Prokuratura, która początkowo dementowała odrycie, przedstawiła krótko potem swoje wyniki przed komisją sejmową. Tak pokrętnie, iż na końcu jeden z polityków zapytał: „Co właściwie znaleźlicie?”. „Ślady trotylu” – usłyszał w odpowiedzi. To nie oznacza jednak, powiedział prokurator w swojej specyficznej dialektyce, że chodzi o ślady materiałów wybuchowych.

Wciąż brakuje jeszcze rejestratora lotu i wraku. Obu Rosjanie nie chcą wydać. A w Polsce rośnie nieufność: Właściwie dlaczego nie chcą nam ich zwrócić?
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując