Cytat:
|
Akurat Artka Zawisze mam okazję znać osobiście i zawsze uważałem go za osobę bardzo ideową i bystrą. Co prawda kontakt z nim urwał się już jakiś czas temu, ale odkąd pamiętam był bardzo lojalny wobec Marka Jurka (razem odeszli z PiS). Dlatego bardzo trudno było by mi uwierzyć że chłop nagle zaczął się bawić w kreta i prowadzić grę przeciw Jurkowi (który jest przecież teraz w PiS). Choć z drugiej strony jego związki z Nowym Ekranem czy rzekoma praca dla nowego UważamRze zmuszają do pewnym przewartościowań.
|
Przepraszam że wracam do starego tematu i to jeszcze cytując sam siebie, ale akurat wczoraj miałem okazję zadać kilka pytań Markowi Jurkowi i myślę że warto odnieść się do tego co napisałem powyżej. Otóż drogi Jurka i Zawiszy rozeszły się, zdaniem byłego marszałka, gdzieś tak w okolicach Libertasu. Jurek twierdzi że nie był w stanie zaakceptować fascynacji Zawiszy Giertychami i z perspektywy czasu uważa że miał pod tym względem rację. Podobnie odbiera obecną działalność Artura tzn: jego zdaniem MW czy ONR to nic innego jak nowa forma LPR za którą stoją giertychowcy.